We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Recruitment op een krappe arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt wordt krapper. Talent voor uw organisatie is daardoor moeilijker te vinden en te binden. Aan de andere kant zoekt bijna 60% van de bevolking minstens één keer per maand naar een andere baan. Er liggen dus wel kansen, maar hoe benut je deze?

5 tips voor succesvol recruitment

1. Zet employer branding in als recruitment tool
Het verhoogt de aantrekkelijkheid van het bedrijf als werkgever. Een sterk employer brand zorgt er volgens onderzoek zelfs voor dat verloop/uitstroom met wel 30% wordt teruggedrongen. Vertel dus jouw unieke verhaal als werkgever en maak het waar.

2. Maak gebruik van online recruitment kanalen
Het zoeken naar een baan vindt met name online plaats. Door de inzet van de juiste kanalen kunt u beter uw specifieke doelgroep bereiken. Denk hierbij aan een carrière website of pagina, social media kanalen en jobboards. 

3. Het inzetten van retargeting
De meest effectieve en gerichte vorm van online adverteren.

4. Maak van je medewerkers ambassadeurs
Het blijkt dat berichten van medewerkers op social media over het algemeen veel beter scoren dan bedrijfsberichten. Ook als er geen openstaande vacature is, kunnen medewerkers worden ingezet voor indirect recruitment door bijvoorbeeld vakkennis te delen of op social media te laten zien hoe leuk het is om bij je organisatie te werken.

5. Content- en social mediastrategie
Onderzoek welke kanalen de organisatie gaat inzetten bij het positioneren. Kies altijd voor platformen die bij uw doelgroep aansluiten. Stel vervolgens een contentkalender op en zorg dat er structureel met de doelgroepen gecommuniceerd kan worden via het juiste kanaal.

Op zoek naar personeel? Maak samen met ESJ de juiste keuze

Omdat het werven en selecteren van échte toppers op de arbeidsmarkt een vak apart is, zorgen wij voor de begeleiding van het werving- en selectietraject.

Zo kunt u gebruik maken van de inzet van de sociale media en het grote professionele netwerk van ESJ om uw vacature onder de aandacht te brengen bij potentiële kandidaten. ESJ biedt u ondersteuning als adviseur tot en met het volledig uit handen nemen van het werving- en selectietraject; u bent degene die kiest.
(https://esj.nl/diensten/hr-advies/werving-en-selectie)

Tot slot

Neem voor vragen of meer informatie over recruitment en branding contact op met ESJ Financial Engineering.

Gerelateerde artikelen

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Klik hier »×