We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Pas op voor brief European Business Number

11 december 2018

Momenteel ontvangen veel ondernemers een brief van de European Business Number (EBN), waarin wordt verzocht een aantal gegevens te controleren. Wanneer het ingevulde formulier ingevuld en ondertekend teruggestuurd wordt, blijkt echter dat er een contract getekend is.

Ondernemers ontvangen een (deels ingevulde) brief en een retourenveloppe. Zij gaan er vaak vanuit dat de voorgedrukte gegevens gecontroleerd en/of aangevuld moeten worden. Wanneer de ondernemer het formulier ondertekent en retourneert, wat gemakkelijk gemaakt wordt door de meegestuurde retourenveloppe, blijkt een contract getekend te zijn. De ondernemer kan vervolgens facturen tegemoet zien.

Advies

Er is geen enkele verplichting om het formulier ondertekend te retourneren. De brief is niet afkomstig van een officiële instantie. Heeft u deze brief ontvangen en getekend? Dan is het mogelijk om de overeenkomst binnen 14 dagen na ondertekening te annuleren. Doe dit door middel van een aangetekende brief of aangetekende mail en vraag daarin om een bevestiging van annulering.

Maak bij ontvangst van deze brief melding bij de Fraudehelpdesk.

Klik hier om een voorbeeld van de bovengenoemde brief te bekijken

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Klik hier »×