We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Akkoord spoedreparatie fiscale eenheid

22 februari 2019

De spoedreparatiewet inzake de fiscale eenheid is door de Tweede Kamer aangenomen. Deze spoedreparatie was nodig omdat de Europese rechter de bestaande wetgeving inzake de fiscale eenheid op sommige punten discriminerend vond voor ondernemingen in Nederland met dochtervennootschappen in andere landen van de EU. Deze rechtsongelijkheid wordt door de spoedreparatiewet opgeheven.

Beperking renteaftrek

Het Hof van Justitie van de EU oordeelde dat de bepaling inzake de renteaftrekbeperking ter voorkoming van winstdrainage en de toepassing van het regime van de fiscale eenheid in de vennootschapsbelasting, leidt tot rechtsongelijkheid. Het Hof kwam tot deze uitspraak naar aanleiding van door de Hoge Raad gestelde vragen.

Beperking administratieve lasten

Het wetsvoorstel is oktober vorig jaar (2018) nog gewijzigd. Besloten is om het voorstel met terugwerkende kracht in te laten gaan op 1 januari 2018. Het grote voordeel hiervan is dat ondernemingen hun aangifte vennootschapsbelasting over 2017 niet hoeven te splitsen in een deel waarvoor de oude regeling geldt en een deel waarvoor de nieuwe regeling geldt. Dat scheelt hen flinke administratieve lasten.

Inmiddels zijn de plannen ook goedgekeurd door de Eerste Kamer. Klik hier om het artikel ‘Eerste kamer ook akkoord met spoedreparatie fiscale eenheid’ te lezen.

Tot slot

Heeft u vragen over de spoedreparatiewet, neem dan contact op met een adviseur van een van de vestigingen van ESJ Financial Engineering.
Breda
Zwijndrecht
Oosterhout

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Klik hier »×