Menu Inloggen Mijn ESJ

De toegevoegde waarde van Audit

28 februari 2017

Johan Nelemans, registeraccountant bij ESJ Audit & Assurance, vertelt wat de toegevoegde waarde van een audit is. 

Audit

” Bij Audit kun je in eerste instantie denken aan het controleren van jaarrekeningen. Een controleverklaring bij een jaarrekening heeft belangrijke toegevoegde waarde. Het is namelijk een bevestiging dat de jaarrekening een getrouwe weergave is van het financiële reilen en zeilen van de onderneming ”, aldus Johan.

Diensten van ESJ Audit & Assurance

” Naast wettelijke en vrijwillige controles van jaarrekeningen voert ESJ Audit onder meer beoordelingsopdrachten en subsidiecontroles uit. Daarnaast zijn wij onze klanten van dienst met de beheersscan, waarbij wij onze klanten wijzen op mogelijke risico’s die de ondernemer loopt, met IT audits waarbij we de IT infrastructuur in kaart brengen, alsmede met ondersteuning op het gebied van Compliance. ESJ Audit kan ondernemers ook van dienst zijn met pre-audit services. ”

Toegevoegde waarde

” ESJ Audit opereert zelfstandig en onafhankelijk met een team vaste medewerkers die volledig audit dedicated zijn. Mede hierdoor zijn wij in staat controles van hoogwaardige kwaliteit uit te voeren. Het maatschappelijk verkeer hecht waarde aan de betrouwbaarheid die ESJ Audit toevoegt aan een financiële verantwoording, maar voor onze klant gaan wij verder!

” We kijken namelijk ook naar de processen binnen de onderneming en doen waardevolle adviezen ter verbetering van de interne beheersing. Daarnaast heeft ESJ Audit een brede klantenportefuille en wordt er ook over grenzen gekeken, wat essentieel is in het huidige economische klimaat. Iets waar ESJ Audit sterk in is, is het persoonlijk contact met de ondernemer. Naast praten en overleggen, denken wij ook mee en zorgen we er samen voor dat u een goede afweging tussen kosten en baten maakt. ”

Tot slot: ” Wanneer we tegen specialistische, bijvoorbeeld fiscale, vraagstukken aanlopen hebben we het voordeel onderdeel uit te maken van de ESJ organisatie waarin naast audit ook fiscaal- en bedrijfsadvies zijn vertegenwoordigd, ” aldus Johan.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over Audit? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder, Johan Nelemans of met een van de kantoren van ESJ.

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »