Menu Inloggen Mijn ESJ

De toegevoegde waarde van een Register Valuator

13 maart 2017

Een Register Valuator (RV) is een financieel deskundige met als specialisatie waardebepaling van bedrijven ofwel business valuation. Niet iedereen mag zich RV noemen. Een RV heeft door het volgen van een gespecialiseerde postdoctorale opleiding business valuation de kennis en expertise opgebouwd om een onderneming te waarderen en om de meest complexe waarderingsvraagstukken uit te voeren.  Een RV is gecertificeerde deskundige, die is aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV). Het NIRV is de beroepsvereniging voor RV’s in Nederland.

Alleen waarde wint!

Hoewel het waarderen van bedrijven een relatief nieuw vakgebied is, wordt het steeds vanzelfsprekender en in aantal gevallen zelfs een vereiste om een RV in te schakelen.  Een RV kan optreden als vertegenwoordiger van een cliënt, als onpartijdige adviseur voor meerdere partijen of als arbiter. Bij onenigheid over de waarde van de aandelen biedt een bindend advies van een Register Valuator uitkomst.

“Iets is niet waard wat het gekost heeft maar wat het in de toekomst aan nut kan opleveren”

Naast activiteiten rondom bedrijfsoverdracht is een Register Valuator ook actief op gebied van:

  • Het verkrijgen van inzicht in waarde en waarde drijvers ten behoeve van waardecreatie
    (value based management)
  • Koop of verkoop van een onderneming/aandelen
  • Geschil tussen aandeelhouders
  • Echtscheiding
  • Schadeclaims
  • Fiscale gronden/herstructureringen
  • Impairments

Alle waarderingsrapportages van ESJ worden uitgevoerd door een Register Valuator die is aangesloten bij de beroepsvereniging het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV).

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de toegevoegde waarde van een Register Valuator, kijk dan op onze dienstenpagina Corporate Finance , of neem contact op met een van onze kantoren. Met vragen kunt u ook terecht bij Jan de Jonge RV.

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »