Vanaf 1 juli 2021 geldt de nieuwe EU-regeling btw e-commerce. U kunt zich nu registreren voor het nieuwe éénloketsysteem.
 

Bent u een Nederlandse ondernemer en levert u goederen in de Europese Unie (EU) aan klanten, die geen btw-aangifte hoeven te doen? Of heeft u bijvoorbeeld een webshop? Dan moet u vanaf 1 juli meestal btw betalen in de EU-landen, waar uw goederen heen gaan.

Dat geldt voor goederen die al in de EU zijn en voor goederen die u importeert van buiten de EU. Om te voorkomen dat u zich moet aanmelden bij de belastingdiensten in alle landen waar u levert, komt er vanaf 1 juli 2021 een nieuw éénloketsysteem. Daarmee regelt u in 1 keer voor alle EU-landen de btw-meldingen en betalingen over deze leveringen. U kunt dit éénloketsysteem ook gebruiken voor de diensten, die u levert aan particulieren in de EU. De registratie voor het éénloketsysteem is 1 april 2021 gestart.

Wilt u weten hoe u zich kunt registreren? Lees E-commerce en diensten: nieuwe btw-regels voor Nederlandse ondernemers.

Of wilt u meer informatie over de veranderingen vanaf 1 juli 2021? Lees dan het factsheet E-commerce: vanaf 1 juli 2021 nieuwe btw-regels.

U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met uw accountmanager bij ESJ. Wij helpen u graag verder.

Meer weten?

 

Already verified you are human.
Moment geduld...
Deel deze pagina