De arbeidsmarkt wordt krapper. Talent voor uw organisatie is daardoor moeilijker te vinden en te binden. Aan de andere kant zoekt bijna 60% van de bevolking minstens één keer per maand naar een andere baan. Er liggen dus wel kansen, maar hoe benut u deze?
 

RECRUITMENT OP EEN KRAPPE ARBEIDSMARKT

Het werven en selecteren van échte toppers op de arbeidsmarkt is een vak apart!
Onze recruitment specialisten bieden ondersteuning als adviseur, maar ze kunnen u ook helpen door het werving- en selectietraject volledig uit handen te nemen. Op deze manier maakt u optimaal gebruik van de inzet van sociale media en het grote professionele netwerk van ESJ om uw vacature onder de aandacht te brengen bij potentiële kandidaten. Meer informatie? Neem contact met ons op.

5 TIPS VOOR SUCCESVOLLE RECRUITMENT

1. Zet employer branding in als recruitment tool
Employer branding verhoogt de aantrekkelijkheid van het bedrijf als werkgever. Een sterk employer brand zorgt er volgens onderzoek zelfs voor dat verloop/uitstroom met wel 30% wordt teruggedrongen. Vertel dus uw unieke verhaal als werkgever en maak het waar.

2. Maak gebruik van online recruitment kanalen
Het zoeken naar een baan vindt vooral online plaats. Als u de juiste kanalen gebruikt, bereikt u beter uw specifieke doelgroep. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een carrière website of pagina, social media kanalen en jobboards.

3. Het inzetten van retargeting
De meest effectieve en gerichte vorm van online adverteren.

4. Maak van uw medewerkers ambassadeurs
Berichten van medewerkers op social media scoren over het algemeen veel beter dan bedrijfsberichten. Ook als er geen openstaande vacature is, kunt u medewerkers inzetten voor indirect recruitment door bijvoorbeeld vakkennis te delen of op social media te laten zien hoe leuk het is om bij uw organisatie te werken.

5. Content- en social mediastrategie
Onderzoek welke kanalen de organisatie gaat inzetten bij het positioneren. Kies altijd voor platformen die bij uw doelgroep aansluiten. Stel vervolgens een contentkalender op en zorg ervoor dat u structureel via het juiste kanaal met de doelgroepen communiceert.

Meer weten?

 

Already verified you are human.
Moment geduld...
Marloes Beekman
Marloes Beekman

HR manager

marloes.beekman@esj.nl

+31 88 0320 717