Nieuws

Loading...
Schenken bij leven thumb.jpg
09-11-2022

Schenken bij leven beter met de warme dan met de koude hand

Schenken bij leven is vrijwel altijd leuker dan iets nalaten bij uw dood. Bovendien is het voor de ontvanger fiscaal voordelig. Toch zijn er bij schenken ook wel wat haken en ogen.

startersvrijstelling.jpg
08-11-2022

Startersvrijstelling overdrachtsbelasting, wat is wijsheid?

Als een woningeigenaar een deel van zijn eigendom overdraagt aan zijn partner, is het mogelijk dat deze de startersvrijstelling voor de overdrachtsbelasting benut. Hierdoor betaalt men eenmalig geen overdrachtsbelasting. Is dit een handige zet, als…

Overdrachtsbelasting thumb.jpg
03-11-2022

Stijging tarief overdrachtsbelasting per 01.01.2023

Als u onroerend goed aankoopt, krijgt u ook te maken met de overdrachtsbelasting. Waar moet u op heel korte termijn rekening mee houden?

Zonnepanelen thumb.jpg
03-11-2022

Meer aftrek van btw bij zonnepanelen op deels zakelijke woning

Wanneer u zonnepanelen aanschaft en laat installeren op uw woning, kunt u de btw, die op de bouw van de woning zit, zelf niet terugvragen, ook al is deze voor de panelen onmisbaar. Dit geldt echter vaak wel voor ondernemers. Wat is goed om hierover…

Franchise thumb.jpg
02-11-2022

Samenloop van de franchise- en de huurovereenkomst

In het geval van franchising is er vaak ook een huurovereenkomst tussen de franchisegever en de franchisenemer. Het maken van goede afspraken is erg belangrijk ter voorkoming van problemen!

Etten-Leur.jpg
31-10-2022

ESJ Etten-Leur

Half oktober verhuisden we naar een splinternieuw pand in Etten-Leur. Voordat het zover was, moest er nog wel een hoop gebeuren!

EL thumb.jpg
29-09-2022

ESJ Breda gaat verhuizen

Het is bijna zover! Op 14 oktober a.s. gaan we verhuizen van Breda naar Etten-Leur.

Zieke werknemer thumb.jpg
27-09-2022

Zieke werknemer sneller terug aan het werk

Er is in 2022 bijna 1/3 meer ziekteverzuim dan voor corona. Dit roept de vraag op hoe u ervoor kunt zorgen dat uw werknemers sneller en volledig klachtenvrij de weg terugvinden naar de werkplek en niet 1 à 2 dagen extra uitzieken.

Stiefkinderen thumb.jpg
23-09-2022

Stiefkinderen erfrechtelijk gelijk stellen met eigen kinderen

Wettelijk is het zo geregeld dat de eigen kinderen een andere positie hebben dan de stiefkinderen. Toch is het mogelijk om voor het erfrecht en voor de erfbelasting de stiefkinderen gelijk te stellen met de eigen kinderen.