Nieuws

Loading...
Ontslag en ziekmelding door werknemer thumb.jpg
22-04-2022

Ontslag en ziekmelding door werknemer

De hoogste rechter (Hoge Raad) heeft nu geoordeeld dat een ziekmelding kort voor een UWV-ontslagprocedure doorwerkt in een volgende procedure. Dit is belangrijk in de praktijk! Lees verder hoe dit zit.

Verrekenen negatieve verlofsaldo thumb.jpg
21-04-2022

Negatief verlofsaldo bij uitdiensttreding

In de praktijk is het belangijk om te checken of een medewerker bij het einde van het dienstverband te veel vakantie-uren heeft opgenomen. Kunt u deze te veel opgenomen vakantie-uren verrekenen? Hoe gaat u hier goed mee om en hoe pakt u dat nu aan?

Werkplek thumb.jpg
20-04-2022

‘Ideale’ (thuis)werkplek: beter presteren

Hoe levert u een positieve bijdrage aan de ideale werkplek, thuis of op kantoor?

Groot onderhoud thumb.jpg
14-04-2022

Kosten groot onderhoud fiscaal voordelig reserveren

Als u een eigen bedrijfspand of ander zakelijk onroerend goed heeft, weet u dat onderhoud absoluut noodzakelijk is. Dat onderhoud loopt vaak in de papieren. Wat kunt u daar nu fiscaal mee? Hoe is dat interessant voor u?

grensoverschrijdend thumb.jpg
06-04-2022

Grensoverschrijdend gedrag aanpakken

Door de onthullingen over de misstanden bij Ajax en The Voice of Holland is het volop in het nieuws: grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. De vraag is wat dat precies is en hoe u de ‘dader’ arbeidsrechtelijk aanpakt en sanctioneert.

bijtelling.jpg
24-03-2022

Belastingvoordeel behalen via bijtelling privégebruik auto delen met uw partner

Wanneer u en uw partner beiden in uw onderneming werken en dezelfde auto van de zaak gebruiken, kan de fiscale inkomensbijtelling voor privégebruik tussen u beiden worden verdeeld. Hoe geeft dit een mooi belastingvoordeel?

VSO.jpg
24-02-2022

Vaststellingsovereenkomst: wees extra zorgvuldig

Werknemers komen en gaan. Dat gebeurt tegenwoordig steeds vaker met een vaststellingsovereenkomst. Een voordeel van zo’n overeenkomst is dat alles in overleg gaat. Maar hoever gaat dat overleg en wat moet u de werknemer zeker vertellen?

virus-4835301_1920.jpg
23-02-2022

Rekentool NOW 6

Gebruik deze handige rekentool om uw verwachte subsidie inzake de NOW 6 te berekenen.

re-integratie.jpg
21-02-2022

Ga direct aan de slag met re-integratie

Wij komen het in de praktijk regelmatig tegen dat een werkgever geen actie heeft ondernomen om een zieke werknemer te re-integreren. Wij leggen graag uit waarom dat niet verstandig is.