Nieuws

Loading...
Lunch thumb.jpg
24-08-2023

Gezonde lunches en gericht vrijgestelde arbovoorzieningen

Binnen de werkkostenregeling is er een gerichte vrijstelling voor zogenaamde ‘arbovoorzieningen’. Wat is hierover beslist? Wat is raadzaam om goed te regelen? Wat moet u nu doen?

auto btw thumb.jpg
16-08-2023

Btw en autokosten; wat moet u goed bewaken en regelen?

Veel ondernemers hebben te maken met autokosten. Dan speelt ook de vraag hoe het zit met de btw die op de autokosten drukt. Is bijvoorbeeld de btw bij aankoop aftrekbaar? Wat te doen met de btw op de onderhoudskosten, enz.?

uren.jpg
07-08-2023

Achteraf opgestelde urenstaat

Belangrijk voor uw recht als ondernemer op enkele fiscale faciliteiten is dat u aan het urencriterium voldoet. Is een achteraf opgestelde urenstaat acceptabel? Wat speelde hierover bij de rechter en wat heeft deze hierover beslist?

btw buitenland thumb.jpg
02-08-2023

Buitenlandse btw tijdig terugvragen

Wanneer u als btw-ondernemer in 2022 btw heeft betaald in andere EU-landen, dan kunt u deze btw terugvragen. Belangrijk om te weten is dat u hiervoor nog tot 30 september 2023 de tijd heeft. Hoe werkt dat nu?

onboarding thumb.jpg
31-07-2023

Vereenvoudig de onboarding in het digitale tijdperk

Onze hr-software helpt u om uw onboardingproces volledig te automatiseren, zodat alle procedures digitaal, efficiënt en zonder zorgen verlopen.

Verzuim thumb.jpg
31-07-2023

Verzuim, beter voorkomen dan genezen

Bent u als werkgever toegewijd aan het bevorderen van een gezonde levensstijl voor je werknemer en kunnen we u ondersteunen bij het opstellen van een goed gezondheidsbeleid?

Loondoorbetaling zieke werkende AOW-er thumb.jpg
31-07-2023

Loondoorbetaling zieke werkende AOW-er

De loondoorbetalingsverplichting bij ziekte van medewerkers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben is met ingang van 1 juli verkort van 13 naar 6 weken.

SLIM thumb.jpg
31-07-2023

Subsidie SLIM-regeling leren en ontwikkelen in het MKB

De SLIM-regeling richt zich op leren en ontwikkelen binnen MKB-ondernemingen. Met deze subsidie ontwikkelt en implementeert u samen met onze experts een duurzaam HR-beleid.

Subsidieregeling praktijkleren thumb.jpg
31-07-2023

Subsidieregeling praktijkleren

Ook deze zomer is het weer mogelijk om onder bepaalde voorwaarden subsidie aan te vragen voor leerlingen die bij u in dienst zijn (geweest).