Nieuws

Loading...
Schadevergoeding thumb.jpg
02-06-2022

Geen belasting over schadevergoeding?

Wanneer uw werknemers (of u als dga) tijdens werkzaamheden schade oplopen, bent u (of de BV) vaak verplicht deze te vergoeden. Hoe werkt dit fiscaal bekeken? Kan dit onbelast blijven?

Oplaadkosten vergoeden thumb.jpg
30-05-2022

Elektrische auto: oplaadkosten aan werknemer vergoeden

Het gebruik van elektrische auto’s neemt steeds meer toe. Waar moet u op letten als u als werkgever de laadkosten van een elektrische of hybrideauto aan uw werknemer wilt vergoeden?

Certificaat thumb.jpg
24-05-2022

(Taal)certificaat nog niet behaald, automatisch ontslag?

U stelt uw werknemer in staat om een cursus Nederlands te volgen en spreekt af dat het certificaat binnen een bepaalde tijd behaald moet zijn, anders wordt de arbeidsovereenkomst beëindigd. Kunt u dit zo overeenkomen met uw werknemer?

Jubelton thumb.jpg
20-05-2022

Forse verlaging van jubelton per 1 januari 2023

Het kabinet heeft het voornemen om de schenkingsvrijstelling voor de eigen woning (de jubelton) per 1 januari 2024 af te schaffen. De staatssecretaris heeft bekendgemaakt dat een forse verlaging eerder kan worden doorgevoerd. Hoe speelt u hierop in?

Bestelauto thumb.jpg
17-05-2022

Bestelauto met veel voordelen

Een bestelauto is interessant vanwege de (fiscale) voordelen. Voor een elektrische bestelauto zijn deze voordelen nog aantrekkelijker. Wat is het voordeel en hoe kunt u (laten) regelen dat een bestelauto fiscaal goed uitpakt?

Wachtdagen thumb.jpg
10-05-2022

Wachtdagen invoeren om ziekteverzuim terug te dringen

Natuurlijk is een hoog ziekteverzuim binnen een bedrijf niet fijn. Ook medewerkers die frequent kort ziek zijn, hebben invloed op de bedrijfsvoering. Om dit aan te pakken, kunt u bijvoorbeeld wachtdagen invoeren. Wat zijn de voor- en nadelen?

thuiswerkstress thumb.jpg
06-05-2022

Thuiswerkstress: hoe voorkomt u ziekmeldingen?

Een goede werkbare balans vinden tussen thuiswerken en privé, blijft voor veel werknemers lastig. Dit kan leiden tot stress, een burn-out en verzuim. Hoe voorkomt u dit?

Stijgende huizenprijzen erfbelasting thumb.jpg
02-05-2022

Stijgende huizenprijzen: erfbelasting besparen

De alsmaar stijgende woningprijzen brengen met zich mee dat er bij overlijden vaak een groot verschil zit tussen de WOZ-waarde en de marktprijs van de eigen woning. Door de nalatenschap slim te verdelen, kunt u erfbelasting besparen.

Screenen thumb.jpg
28-04-2022

Nieuwe werknemer eerst screenen

Door te screenen komt u meer over de sollicitant te weten. Hoe pakt u dat effectief aan en waar moet u rekening mee houden? Er is veel mogelijk, zolang u maar te werk gaat volgens de wettelijke regels.