Nieuws

Loading...
Oekraiense werknemer thumb.jpg
26-04-2022

Oekraïense werknemer in dienst nemen?

Oekraïense werknemers hebben sinds 1 april jl. in Nederland geen werkvergunning meer nodig. Het is goed om de loonadministratieve verplichtingen te bewaken en te (laten) regelen. Hoe werkt dat? Wat als deze werknemer (nog) geen BSN heeft?

kilometervergoeding thumb.jpg
25-04-2022

Onbelaste kilometervergoeding omhoog?

Vanwege de sterk stijgende brandstofkosten wordt de vraag om een hogere onbelaste kilometervergoeding van nu € 0,19 per kilometer steeds groter. Wat is de stand van zaken? Zijn er vooruitzichten? Wat is er mogelijk?

Ontslag en ziekmelding door werknemer thumb.jpg
22-04-2022

Ontslag en ziekmelding door werknemer

De hoogste rechter (Hoge Raad) heeft nu geoordeeld dat een ziekmelding kort voor een UWV-ontslagprocedure doorwerkt in een volgende procedure. Dit is belangrijk in de praktijk! Lees verder hoe dit zit.

Verrekenen negatieve verlofsaldo thumb.jpg
21-04-2022

Negatief verlofsaldo bij uitdiensttreding

In de praktijk is het belangijk om te checken of een medewerker bij het einde van het dienstverband te veel vakantie-uren heeft opgenomen. Kunt u deze te veel opgenomen vakantie-uren verrekenen? Hoe gaat u hier goed mee om en hoe pakt u dat nu aan?

Werkplek thumb.jpg
20-04-2022

‘Ideale’ (thuis)werkplek: beter presteren

Hoe levert u een positieve bijdrage aan de ideale werkplek, thuis of op kantoor?

Groot onderhoud thumb.jpg
14-04-2022

Kosten groot onderhoud fiscaal voordelig reserveren

Als u een eigen bedrijfspand of ander zakelijk onroerend goed heeft, weet u dat onderhoud absoluut noodzakelijk is. Dat onderhoud loopt vaak in de papieren. Wat kunt u daar nu fiscaal mee? Hoe is dat interessant voor u?

grensoverschrijdend thumb.jpg
06-04-2022

Grensoverschrijdend gedrag aanpakken

Door de onthullingen over de misstanden bij Ajax en The Voice of Holland is het volop in het nieuws: grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. De vraag is wat dat precies is en hoe u de ‘dader’ arbeidsrechtelijk aanpakt en sanctioneert.

Auto zakelijk privé thumb.jpg
01-04-2022

Elektrische auto op de zaak of privé?

Opnieuw is dit jaar de fiscale inkomensbijtelling voor een elektrische auto gestegen. Is het nu raadzaam om deze privé aan te schaffen? Wat is daarbij nu belangrijk? Hoe pakt dit uit voor uw zakelijke kilometers?

bijtelling.jpg
24-03-2022

Belastingvoordeel behalen via bijtelling privégebruik auto delen met uw partner

Wanneer u en uw partner beiden in uw onderneming werken en dezelfde auto van de zaak gebruiken, kan de fiscale inkomensbijtelling voor privégebruik tussen u beiden worden verdeeld. Hoe geeft dit een mooi belastingvoordeel?