Nieuws

Loading...
Snuffelstage thumb.jpg
01-05-2023

Een snuffelstage bij ESJ

Wij maken graag tijd vrij om jongeren op de middelbare school kennis te laten maken met accountancy. Onlangs deden we dit door middel van een snuffelstage.

Schop thumb.jpg
28-04-2023

Arbeidsmarktwetgeving op de schop; wat gaat er wijzigen?

Begin april is de voortgangsbrief van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verschenen. Hierin geeft hij een update over de hervorming van het arbeidsmarktbeleid in Nederland.

Scheiding thumb.jpg
28-04-2023

Volle hypotheekrenteaftrek na echtscheiding

Voor de belastingaftrek van hypotheekrente moet de woning volledig gelden als eigen woning. Bij een echtscheiding wordt dit vaak geregeld in het echtscheidingsconvenant. De formulering in het echtscheidingsconvenant is beslissend.

Arbeidsvoorwaarden wijzigen thumb.jpg
27-04-2023

Mag u arbeidsvoorwaarden (tussentijds) wijzigen?

Arbeidsvoorwaarden wijzigen mag niet, tenzij...

Boete thumb.jpg
26-04-2023

Verkeersboetes belastingvrij vergoeden aan werknemers?

Wanneer uw werknemer bij de uitvoering van zijn werk een verkeersovertreding begaat, rijst de vraag of u de boete belastingvrij mag vergoeden. Dat geldt zeker als uw werknemer op uw verzoek te hard reed. Wat is er hier fiscaal bekeken mogelijk?

Schenken thumb.jpg
21-04-2023

Fiscaal gunstig schenken aan (klein)kinderen

Ieder jaar bestaat er de mogelijkheid om schenkingen te doen aan (klein)kinderen zonder dat er schenkbelasting verschuldigd is. Dit pakt ook gunstig uit voor de erfbelasting. Wat zijn nu de schenkingsvrijstellingen voor 2023?

bijhouden werkuren thumb.jpg
19-04-2023

Belastingvoordeel via bijhouden werkuren

Om in aanmerking te komen voor een aantal fiscaal interessante ondernemersfaciliteiten, moet u voldoen aan het zogenaamde ‘urencriterium’. Wat moet u hiervoor regelen en bewaken?

Disfunctioneren thumb.jpg
30-03-2023

Disfunctionerende werknemer: arbeidsovereenkomst ontbinden?

Stel, u heeft een werknemer die onvoldoende functioneert. U moet het disfunctioneren bespreken met de werknemer en een verbetertraject mogelijk maken. Hoe werkt dit? Wanneer mag u de werknemer ontslaan?

Klokkenluider thumb.jpg
27-03-2023

Nieuwe klokkenluidersregeling

Recentelijk heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel ‘Wet bescherming klokkenluiders’ aangenomen. Hiermee wordt de Wet Huis voor Klokkenluiders vervangen. Wat zijn de belangrijke gevolgen en wijzigingen?