Nieuws

Loading...
EL thumb.jpg
29-09-2022

ESJ Breda gaat verhuizen

Het is bijna zover! Op 14 oktober a.s. gaan we verhuizen van Breda naar Etten-Leur.

Zieke werknemer thumb.jpg
27-09-2022

Zieke werknemer sneller terug aan het werk

Er is in 2022 bijna 1/3 meer ziekteverzuim dan voor corona. Dit roept de vraag op hoe u ervoor kunt zorgen dat uw werknemers sneller en volledig klachtenvrij de weg terugvinden naar de werkplek en niet 1 à 2 dagen extra uitzieken.

Prinsjesdag.jpg
22-09-2022

Prinsjesdagspecial

In deze Prinsjesdagspecial staan de belangrijkste voorstellen uit het Belastingplan 2023 en aanvullende wetsvoorstellen voor u op rij.

personeelstekort thumb.jpg
20-09-2022

Personeelstekort oplossen via AOW’er?

Veel branches hebben te kampen met een personeelstekort. Hoe kan het inzetten van krachten die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt, een oplossing bieden?

crypto thumb.jpg
25-08-2022

Speculeren met cryptovaluta: belast als inkomen of als winst?

Menigeen handelt in cryptovaluta. Fiscaal is de vraag of de winst die men daarmee realiseert, belast is. Waar is dit van afhankelijk? Is er nog verschil in fiscale behandeling als men dit via de BV doet?

salderingsregeling  thumb.jpg
03-08-2022

Nog 2 jaar extra genieten van salderingsregeling zonnepanelen

Het kabinet heeft onlangs besloten om de afbouw van de salderingsregeling opnieuw op te schuiven. Als eigenaar van zonnepanelen kunt u dus nog 2 jaar extra genieten van volledige saldering. De afbouwregeling gaat nu in op 1 januari 2025.

Kwijtscheldingswinstvrijstelling thumb.jpg
27-07-2022

Kwijtscheldingswinstvrijstelling bij schuldenakkoord?

Stel, uw BV is door de coronacrisis genoodzaakt om met schuldeisers tot een akkoord te komen. De vennootschapsbelasting belast dit als kwijtscheldingswinst. Deze heffing is wel aanzienlijk te verminderen. Wat is de juiste aanpak hiervoor?

biologisch kind thumb.jpg
19-07-2022

Biologisch kind altijd recht op kindvrijstelling en laag tarief erfbelasting

Kinderen van de erflater hebben recht op het lage tarief voor de erfbelasting en op de kindvrijstelling. Maar hoe zit dat als er geen sprake is van een familierelatie en als het kind niet door de biologische vader is erkend?

nevenwerkzaamheden thumb.jpg
11-07-2022

Verbod op nevenwerkzaamheden nog toegestaan?

Per 1 augustus a.s. wordt de richtlijn Transparante en Voorspelbare Arbeidsvoorwaarden geïmplementeerd. Wat betekent dit voor het verbod op nevenwerkzaamheden?