Nieuws

Loading...
VSO.jpg
24-02-2022

Vaststellingsovereenkomst: wees extra zorgvuldig

Werknemers komen en gaan. Dat gebeurt tegenwoordig steeds vaker met een vaststellingsovereenkomst. Een voordeel van zo’n overeenkomst is dat alles in overleg gaat. Maar hoever gaat dat overleg en wat moet u de werknemer zeker vertellen?

virus-4835301_1920.jpg
23-02-2022

Rekentool NOW 6

Gebruik deze handige rekentool om uw verwachte subsidie inzake de NOW 6 te berekenen.

re-integratie.jpg
21-02-2022

Ga direct aan de slag met re-integratie

Wij komen het in de praktijk regelmatig tegen dat een werkgever geen actie heeft ondernomen om een zieke werknemer te re-integreren. Wij leggen graag uit waarom dat niet verstandig is.

Familielening.jpg
18-02-2022

Familielening eigen woning: waar moet u op letten?

De familielening is nog steeds populair, temeer nu hypotheekverstrekkers hoge financiële eisen stellen aan starters op de woningmarkt. Door ouders met vermogen of via de BV kan dan hulp worden geboden. Wat moet u bewaken en goed (laten) regelen?

virus-4835301_1920.jpg
15-02-2022

Overzicht deadlines en termijnen

Met dit overzicht brengen wij u op de hoogte van de diverse deadlines en termijnen die horen bij de diverse maatregelen die als gevolg van de coronacrisis in het leven zijn geroepen.

Transitievergoeding.jpg
15-02-2022

Compensatie transitievergoeding, een update

Wanneer u de arbeidsovereenkomst met een medewerker beëindigt en als deze beëindiging hem niet te verwijten valt, heeft hij wettelijk recht op de transitievergoeding.

bemiddelingskosten.jpg
08-02-2022

Airbnb mag 2x bemiddelingskosten berekenen

Makelaars en bemiddelaars bij verhuur mogen niet zowel bij de verhuurder als bij de huurder bemiddelingskosten in rekening brengen. De Hoge Raad heeft geoordeeld dat deze regel niet bedoeld is voor kortdurende verhuur. Hoe zit de vork in de steel?

Leaseauto.jpg
07-01-2022

Tussentijdse beëindiging contract leaseauto medewerker

U heeft uw medewerker een leaseauto van de zaak ter beschikking gesteld. Als de medewerker tijdens het lopende leasecontract vertrekt, wilt u niet met de kosten blijven zitten. Voor wie zijn de kosten na beëindiging van het leasecontract?

startersvrijstelling.jpg
05-01-2022

Startersvrijstelling overdrachtsbelasting, wat is wijsheid?

Als een woningeigenaar een deel van zijn eigendom overdraagt aan zijn partner, is het mogelijk dat deze de startersvrijstelling voor de overdrachtsbelasting benut. Hierdoor betaalt men eenmalig geen overdrachtsbelasting. Is dit een handige zet, als…