Nieuws

Loading...
Fonds thumb.jpg
21-02-2023

Belastingvrije voordelen via personeelsfonds

Uw personeel kan interessante onbelaste voordelen krijgen via een personeelsfonds. Hoe werkt dit optimaal voor uw onderneming? Welke voorwaarden gelden er?

belasting.jpg
14-02-2023

Voorkom belastingrente

Vanaf 1 maart 2023 gaat het percentage belastingrente voor de vennootschapsbelasting omhoog. Het is van groot belang om een voorlopige aanslag aan te vragen vóór 1 mei 2023 of aangifte vennootschapsbelasting te doen vóór 1 juni 2023.

Duurzaam thumb.jpg
14-02-2023

Onderneming verduurzamen in 2023

Als u in 2023 uw onderneming wilt verduurzamen, dan is er een aantal stimuleringsregelingen vanuit de overheid waardoor u voordelig kunt investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Fiscale eenheid btw thumb.jpg
13-02-2023

Aansprakelijkheid voor btw bij fiscale eenheid

Een fiscale eenheid is voor de btw een automatisme. Voldoen de vennootschappen binnen uw concern aan de voorwaarden, dan vormen zij automatisch een fiscale eenheid.

Stiefkinderen thumb.jpg
29-01-2023

Stiefkinderen erfrechtelijk gelijk stellen met eigen kinderen

Wettelijk is het zo geregeld dat de eigen kinderen een andere positie hebben dan de stiefkinderen. Toch is het mogelijk om voor het erfrecht en voor de erfbelasting de stiefkinderen gelijk te stellen met de eigen kinderen.

Schenken bij leven thumb.jpg
29-01-2023

Schenken bij leven beter met de warme dan met de koude hand

Schenken bij leven is vrijwel altijd leuker dan iets nalaten bij uw dood. Bovendien is het voor de ontvanger fiscaal voordelig. Toch zijn er bij schenken ook wel wat haken en ogen.

Stijgende huizenprijzen erfbelasting thumb.jpg
29-01-2023

Stijgende huizenprijzen: erfbelasting besparen

De alsmaar stijgende woningprijzen brengen met zich mee dat er bij overlijden vaak een groot verschil zit tussen de WOZ-waarde en de marktprijs van de eigen woning. Door de nalatenschap slim te verdelen, kunt u erfbelasting besparen.

Oplaadkosten vergoeden thumb.jpg
25-01-2023

Elektrische auto: oplaadkosten aan werknemer vergoeden

Het gebruik van elektrische auto’s neemt steeds meer toe. Waar moet u op letten als u als werkgever de laadkosten van een elektrische of hybrideauto aan uw werknemer wilt vergoeden?

Bestelauto thumb.jpg
25-01-2023

Bestelauto met veel voordelen

Een bestelauto is interessant vanwege de (fiscale) voordelen. Voor een elektrische bestelauto zijn deze voordelen nog aantrekkelijker. Wat is het voordeel en hoe kunt u (laten) regelen dat een bestelauto fiscaal goed uitpakt?