Nieuws

Loading...
Schadevergoeding thumb.jpg
25-01-2023

Geen belasting over schadevergoeding?

Wanneer uw werknemers (of u als dga) tijdens werkzaamheden schade oplopen, bent u (of de BV) vaak verplicht deze te vergoeden. Hoe werkt dit fiscaal bekeken? Kan dit onbelast blijven?

ziekmelding thumb.jpg
24-01-2023

Ziekmelding met terugwerkende kracht

Als iemand zonder werkgever ziek wordt, heeft hij mogelijk recht op een Ziektewet-uitkering (ZW-uitkering). Dat geldt bijvoorbeeld voor uitzendkrachten of voor iemand met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

Periodieke gift thumb.jpg
19-01-2023

Extra belastingvoordeel via een periodieke gift

Steeds meer goeddoelinstellingen zijn afhankelijk van giften. Ondersteunt u deze goede doelen via giften, dan zijn deze onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Hoe werkt dat?

Overstappen thumb.jpg
16-01-2023

Overstappen naar een BV, nu fiscaal aantrekkelijk?

Wanneer zou u kunnen overstappen naar een BV? Van welke factoren is het afhankelijk of dit aantrekkelijk is? Hoe pakt dit uit in uw situatie?

Schenkingsbelasting thumb.jpg
12-01-2023

Doe tijdig aangifte schenkbelasting 2022

Als u in 2022 een schenking hebt ontvangen, moet u vóór 1 maart 2023 aangifte schenkbelasting doen.

Onverwachte schuld thumb.jpg
09-01-2023

Onverwachte schuld voor erfgenaam

Wat moet u doen als u als erfgenaam te maken krijgt met een onverwachte schuld? We lichten het toe aan de hand van een voorbeeld!

Mondelinge toezegging thumb.jpg
04-01-2023

Mondelinge toezegging contractverlenging bindend?

Een werknemer kreeg de mondelinge toezegging van contractverlenging, maar dit ging uiteindelijk niet door. De werkgever had deze verlenging niet schriftelijk bevestigd. Hoe werkt dat door en wat heeft de rechter beslist?

Verzuim thumb.jpg
28-12-2022

Verzuim

Verzuim in Nederland heeft in 2022 een hoogterecord bereikt: de afgelopen jaren was het aantal zieke werknemers nog niet zo hoog.

Automatiseren thumb.jpg
28-12-2022

Automatiseren van HR taken bespaart tijd

Als u een nieuwe medewerker hebt gevonden, wilt u die natuurlijk ook behouden. Het vormen van een goede employee experience is daarom belangrijk geworden. Hierin zien we dat de employee experience steeds meer online plaatsvindt.