Nieuws

Loading...
Wachtdagen thumb.jpg
10-05-2022

Wachtdagen invoeren om ziekteverzuim terug te dringen

Natuurlijk is een hoog ziekteverzuim binnen een bedrijf niet fijn. Ook medewerkers die frequent kort ziek zijn, hebben invloed op de bedrijfsvoering. Om dit aan te pakken, kunt u bijvoorbeeld wachtdagen invoeren. Wat zijn de voor- en nadelen?

thuiswerkstress thumb.jpg
06-05-2022

Thuiswerkstress: hoe voorkomt u ziekmeldingen?

Een goede werkbare balans vinden tussen thuiswerken en privé, blijft voor veel werknemers lastig. Dit kan leiden tot stress, een burn-out en verzuim. Hoe voorkomt u dit?

Screenen thumb.jpg
28-04-2022

Nieuwe werknemer eerst screenen

Door te screenen komt u meer over de sollicitant te weten. Hoe pakt u dat effectief aan en waar moet u rekening mee houden? Er is veel mogelijk, zolang u maar te werk gaat volgens de wettelijke regels.

Oekraiense werknemer thumb.jpg
26-04-2022

Oekraïense werknemer in dienst nemen?

Oekraïense werknemers hebben sinds 1 april jl. in Nederland geen werkvergunning meer nodig. Het is goed om de loonadministratieve verplichtingen te bewaken en te (laten) regelen. Hoe werkt dat? Wat als deze werknemer (nog) geen BSN heeft?

Ontslag en ziekmelding door werknemer thumb.jpg
22-04-2022

Ontslag en ziekmelding door werknemer

De hoogste rechter (Hoge Raad) heeft nu geoordeeld dat een ziekmelding kort voor een UWV-ontslagprocedure doorwerkt in een volgende procedure. Dit is belangrijk in de praktijk! Lees verder hoe dit zit.

Verrekenen negatieve verlofsaldo thumb.jpg
21-04-2022

Negatief verlofsaldo bij uitdiensttreding

In de praktijk is het belangijk om te checken of een medewerker bij het einde van het dienstverband te veel vakantie-uren heeft opgenomen. Kunt u deze te veel opgenomen vakantie-uren verrekenen? Hoe gaat u hier goed mee om en hoe pakt u dat nu aan?

Werkplek thumb.jpg
20-04-2022

‘Ideale’ (thuis)werkplek: beter presteren

Hoe levert u een positieve bijdrage aan de ideale werkplek, thuis of op kantoor?

Groot onderhoud thumb.jpg
14-04-2022

Kosten groot onderhoud fiscaal voordelig reserveren

Als u een eigen bedrijfspand of ander zakelijk onroerend goed heeft, weet u dat onderhoud absoluut noodzakelijk is. Dat onderhoud loopt vaak in de papieren. Wat kunt u daar nu fiscaal mee? Hoe is dat interessant voor u?

grensoverschrijdend thumb.jpg
06-04-2022

Grensoverschrijdend gedrag aanpakken

Door de onthullingen over de misstanden bij Ajax en The Voice of Holland is het volop in het nieuws: grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. De vraag is wat dat precies is en hoe u de ‘dader’ arbeidsrechtelijk aanpakt en sanctioneert.