Nieuws

Loading...
UJitstroom thumb.jpg
28-12-2022

Uitstroom van personeel voorkomen? Besteed aandacht aan het binden en boeien van medewerkers!

In veel sectoren is er een fors tekort aan medewerkers. Het is dan jammer als een nieuwe medewerker vroegtijdig uit de onderneming vertrekt. Hoe kunt u medewerkers op een voor hen boeiende wijze aan uw onderneming binden?

Nieuw jaar thumb.jpg
28-12-2022

Nieuw jaar; nieuwe wetgeving. Wat gaat er voor u allemaal veranderen?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent dat er ook voor werkgevers en hun medewerkers weer een en ander gaat wijzigen. We nemen u mee in de wetswijzigingen die gepland staan en wat dit concreet gaat betekenen.

Bijtelling banner.jpg
01-12-2022

Geen privébijtelling - welke verklaring?

Hoe werken nu de Verklaring geen privégebruik auto en de Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto? Wat kunt u regelen en wat moet u bewaken zodat het wel goed gaat?

Leasecontrast thumb.jpg
01-12-2022

Leasecontract ontbinden en afkoopsom leaseauto aftrekken van de privébijtelling voor de auto van de zaak?

Wanneer het leasecontract voor de auto van de zaak (tussentijds) wordt ontbonden, brengt de leasemaatschappij vaak een contractuele afkoopsom in rekening. Hoe kan deze aftrekbaar zijn van de fiscale inkomensbijtelling van de auto van de zaak?

startersvrijstelling.jpg
08-11-2022

Startersvrijstelling overdrachtsbelasting, wat is wijsheid?

Als een woningeigenaar een deel van zijn eigendom overdraagt aan zijn partner, is het mogelijk dat deze de startersvrijstelling voor de overdrachtsbelasting benut. Hierdoor betaalt men eenmalig geen overdrachtsbelasting. Is dit een handige zet, als…

Zonnepanelen thumb.jpg
03-11-2022

Meer aftrek van btw bij zonnepanelen op deels zakelijke woning

Wanneer u zonnepanelen aanschaft en laat installeren op uw woning, kunt u de btw, die op de bouw van de woning zit, zelf niet terugvragen, ook al is deze voor de panelen onmisbaar. Dit geldt echter vaak wel voor ondernemers. Wat is goed om hierover…

Franchise thumb.jpg
02-11-2022

Samenloop van de franchise- en de huurovereenkomst

In het geval van franchising is er vaak ook een huurovereenkomst tussen de franchisegever en de franchisenemer. Het maken van goede afspraken is erg belangrijk ter voorkoming van problemen!

Zieke werknemer thumb.jpg
27-09-2022

Zieke werknemer sneller terug aan het werk

Er is in 2022 bijna 1/3 meer ziekteverzuim dan voor corona. Dit roept de vraag op hoe u ervoor kunt zorgen dat uw werknemers sneller en volledig klachtenvrij de weg terugvinden naar de werkplek en niet 1 à 2 dagen extra uitzieken.

personeelstekort thumb.jpg
20-09-2022

Personeelstekort oplossen via AOW’er?

Veel branches hebben te kampen met een personeelstekort. Hoe kan het inzetten van krachten die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt, een oplossing bieden?