Nieuws

Loading...
open (2).jpg

UBO-register vanaf 27 september open

Het UBO-register is vanaf zondag 27 september te raadplegen. Het invoeren van het register hangt samen met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Het inschrijven in het UBO-register is verplicht.

Deal yes no .jpg

3 tips om uw onderneming verkoopklaar te maken

Een goede voorbereiding op de verkoop van uw onderneming is het halve werk. Dit begint vaak jaren voorafgaand aan het moment van verkoop. In vakjargon wordt de voorbereiding op verkoop aangeduid met de term ‘verkoopklaar’.

fairy-tale-1180921.png

Vraag compensatie transitievergoeding slapend dienstverband voor 1 oktober aan

U kunt tot 1 oktober compensatie aanvragen als u transitievergoeding hebt betaald aan een werknemer wiens dienstverband is beëindigd na meer dan twee jaar ziekte.

verkoop.jpg

Wijziging btw-heffing afstandsverkopen in 2021

De btw-heffing op afstandsverkopen, zoals verkopen via internet, gaat in 2021 voor EU-lidstaten veranderen. Vanaf dan moet altijd het btw-tarief berekend worden van het land waar de afnemer van de goederen woont.

herkenbaar.jpg

Nieuwe rechtsvorm maakt maatschappelijk ondernemers beter herkenbaar

Er komt een wet waardoor maatschappelijk actieve ondernemingen beter herkenbaar worden.

emotie (1).jpg

Een verbetertraject aanbieden, formaliteit of niet?

Heeft u een werknemer die niet functioneert zoals het zou moeten? Dan mag u deze werknemer niet zomaar ontslaan. U moet met uw werknemer aan de slag om zijn functioneren te verbeteren.

controle.jpg

Controleer uw beschikking LIV en LKV

Werkgevers die in 2019 in aanmerking kwamen voor het lage-inkomensvoordeel of loonkostenvoordeel voor een of meerdere werknemers, ontvangen uiterlijk 31 juli van dit jaar een beschikking. Hierin staat hoeveel u ontvangt.

scholing.jpg

Verruiming aftrek scholingskosten van transitievergoeding

Vanaf 1 juli 2020 is het mogelijk om kosten die de werkgever heeft gemaakt voor activiteiten ter bevordering van kennis en vaardigheden van de werknemer binnen de eigen organisatie in mindering te brengen op de transitievergoeding.

virus-4835301_1920.jpg

NOW 2.0 met rekentool

We lichten de wijzigingen in de NOW toe als onderdeel van het Noodpakket 2.0 en bieden daarbij een handige rekentool.