STAATSSECRETARIS SNEL NOEMT VOORSTEL INZAKE FISCALE EENHEIDSPROBLEMATIEK “EEN SERIEUZE SUGGESTIE”

Het FD publiceert vandaag een interview met staatssecretaris Menno Snel, waarin hij zich uitspreekt over de wetgeving die zal volgen na het Europees arrest van afgelopen donderdag. Op korte termijn zal er noodwetgeving volgen. De spoedmaatregelen hiervan werden reeds op 25 oktober 2017 aangekondigd. Frank van Merrienboer, partner bij ESJ en bestuurslid bij het Register Belastingadviseurs, geeft in het artikel aan dat volgens het RB het Nederlandse MKB door deze spoedmaatregelen ten onrechte wordt getroffen.

In verband daarmee werd door Register Belastingadviseurs voorgesteld om een drempel van € 1 miljoen in te voeren waaronder de rente binnen fiscale eenheid aftrekbaar blijft.

Klik hier om het artikel, zoals gepubliceerd in weekblad Fiscaal Recht, te lezen.

De staatssecretaris noemt dit voorstel “een serieuze suggestie”. Helaas wil hij dit voorstel niet opnemen in de noodwetgeving. Hij zal het voorstel in overweging nemen bij de definitieve wetgeving, maar dat zal nog zeker 2 jaren duren.
 

VOOR- EN NADELEN VAN EEN FISCALE EENHEID

Deze uitspraak van het Europese Hof van Justitie kan negatieve gevolgen hebben voor (bestaande) fiscale eenheden in de vennootschapsbelasting. U leest er verderop meer over.
 

MEER INFORMATIE

De details maken het fiscale eenheidsregime ingewikkeld. Uiteraard kunt u met al uw vragen over deze recente uitspraak van het Europese hof en over de mogelijke gevolgen voor uw organisatie terecht bij de belastingadviseurs van ESJ. Neem contact op met een van onze vestigingen bij u in de buurt.

Meer weten?

 

Already verified you are human.
Moment geduld...
Deel deze pagina