De complexiteit van de regelgeving en maatschappij (denk aan tweede en derde huwelijken, eventueel over de grens heen etc.) en toenemende internationalisering vragen om “financial engineering”. Wij zien uw financiële en fiscale positie als een persoonlijke “legpuzzel”, waarvan wij - in nauw overleg met u - de stukjes in elkaar proberen te passen. Zo zorgen we dat privé en zaak niet ten koste gaan van elkaar, maar elkaar juist aanvullen en versterken.
 

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Naast de kennis van het familierecht, bent u met name voor de financiële en fiscale invalshoek bij ons aan het juiste adres.  Het aangaan of ontbinden van samenlevingsovereenkomsten, huwelijk of (echt)scheiding zijn vaak ook door emoties ingegeven. In onze praktijk blijkt dat een duidelijke uitleg over de toekomstige financiële consequenties het verloop van de echtscheidingsprocedure aanzienlijk versoepelt en escalatie van het conflict kan voorkomen!

Onderstaand een aantal items waarbij onze deskundigheid toegevoegde waarde kan bieden:

Inkomenspositie

  • Samenlevingscontracten, huwelijkse voorwaarden of trouwen in gemeenschap van goederen
  • Fiscale consequenties van kinder- en partneralimentatie
  • Financiële situatie na scheiding (netto inkomens- en vermogenspositie)
  • Verdeling lijfrente- en kapitaalverzekeringen
  • Pensioenverevening

Boedelverdeling

  • De eigen woning en daarbij behorende hypotheek (bijleenregeling)
  • De waardering en verdeling van de aandelen of uw onderneming

Ook aan de “nazorg” besteden wij aandacht, hierbij kunt u denken aan aanpassing van testamenten en verzekeringen.

Meer lezen over (echt)scheidingen en uw bedrijf? Klik hier om de advieswijzer ‘echtscheidingen en uw bedrijf’ te lezen
 

ONZE WERKWIJZE

Door de langdurige vertrouwensrelatie die wij met onze klanten hebben, worden wij vaak al in een vroegtijdig stadium van het echtscheidingsproces betrokken. Wij treden dan vaak als regisseur in dit proces op, waarbij wij contacten onderhouden met de advocaat, notaris, bank en andere partijen die uw belangen behartigen. Indien gewenst en mogelijk kunnen wij ook voor beide partijen optreden (mediation). Ook als u al in contact bent met een advocaat, is het raadzaam om ons als “sparring-partner” voor financieel en/of fiscaal-juridisch advies in te schakelen. Overigens weet de advocatuur ons vaak ook rechtstreeks te vinden.

Wilt u weten wat wij voor u in elk stadium van uw ondernemerschap en privé kunnen betekenen? Neem contact op met een van onze vestigingen en maak vrijblijvend eenafspraak; wij kijken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Meer weten?

 

Already verified you are human.
Moment geduld...
Theo van Vugt
Theo van Vugt

Belastingadviseur - Mediator

theo.van.vugt@esj.nl

+31 6 538 362 80