We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Compliance

Compliance

Nooit eerder is het belang en de noodzaak van compliance zo duidelijk geworden als in deze tijd. De compliance officer is de interne toezichthouder van een instelling. Deze functionaris is verantwoordelijk voor de integriteitshandhaving binnen de organisatie. De compliance officer ziet erop toe dat de instelling en haar medewerkers de wet- en regelgeving handhaven.

Non–compliance heeft vergaande consequenties voor de onderneming en haar bestuurders. Daarnaast kan non-compliance tot ernstige reputatieschade leiden. Financiële ondernemingen zijn zich zeer bewust van het bevorderen van de integriteit in hun organisatie. De hoeveelheid wet- en regelgeving op het gebied van compliance neemt nog steeds toe. Zo zijn er bepalingen op het gebied van het gebruik van voorkennis, witwassen, fraude en de zorgplicht voor klanten.

ESJ helpt bij compliance vraagstukken

Compliance is dan ook geen taak om er zomaar even bij te doen. Voor veel ondernemingen is het geen haalbare kaart om een medewerker vrij te maken voor het vakgebied van compliance. Dan kunnen de diensten van een externe compliance officer uitkomst bieden. Wij informeren u graag nader over de manier waarop ESJ uw organisatie kan ondersteunen op het gebied van compliance.

Gerelateerde artikelen

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Klik hier »×