We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Internationale Vermogensplanning

Fiscaal vriendelijk beleggen

Vermogensplanning

De Nederlandse belastingwetgeving is niet altijd even vriendelijk voor de belastingbetaler. Vandaar dat het kan lonen om de Nederlandse belastingwetgeving te vergelijken met die in het buitenland. Dit kan met name aantrekkelijk zijn voor beleggingen. Vermogen is immers relatief eenvoudig te verplaatsen. Bij ESJ geloven wij sterk in slimme vermogensplanning. Een bekend voorbeeld van internationale vermogensplanning is het verplaatsen van vennootschappen, waarvan het vermogen bestaat uit beleggingen, naar een land met een fiscaal vriendelijker klimaat.

Over de grens

Zo kennen bijvoorbeeld de Nederlandse Antillen maar ook België zeer interessante regelingen, die het mogelijk maken voor daar gevestigde vennootschappen om tegen zeer lage belastingheffing te beleggen. Ook voor u in privé kan het interessant zijn om te bezien of internationale vermogensplanning voordelen met zich meebrengt. Hoewel dit niet noodzakelijk is, kan vermogensplanning goed samengaan met een emigratie.

Een goede vermogensplanning is vaak afhankelijk van vele factoren. Het is niet alleen belangrijk in welk land u fiscaal vriendelijk kunt beleggen, het is ook van belang of u bijvoorbeeld al geld wilt overdragen aan uw kinderen of dat u beschermingsconstructies wenst voor uw vermogen. Zo zijn er nog veel meer situaties te bedenken waar vermogensplanning een goede zet is. De specialisten van ESJ adviseren u graag over uw mogelijkheden.

Vermogensplanning bij ESJ

ESJ Financial Engineering ondersteunt u ook bij vermogensplanning met betrekking tot emigreren, een tweede woning in het buitenland of het onbelast beleggen in de VBI.

Wij overleggen graag met u over uw wensen
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze belastingadviseurs en specialisten op het gebied van Internationale Vermogensplanning bij ESJ. U kunt ook contact opnemen met een van onze kantoren bij u in de buurt voor advies.
Breda
Zwijndrecht
Oosterhout

Gerelateerde artikelen

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Klik hier »×