Menu Inloggen Mijn ESJ

Internationale Vermogensplanning

Fiscaal vriendelijk beleggen

De Nederlandse belastingwetgeving is niet altijd even vriendelijk voor de belastingbetaler. Vandaar dat het kan lonen om de Nederlandse belastingwetgeving te vergelijken met die in het buitenland. Dit kan met name aantrekkelijk zijn voor beleggingen. Vermogen is immers relatief eenvoudig te verplaatsen.

Hoe werkt vermogensplanning?
Een bekend voorbeeld van internationale vermogensplanning is het verplaatsen van vennootschappen, waarvan het vermogen bestaat uit beleggingen, naar een land met een fiscaal vriendelijker klimaat.

Vermogensplanning over de grens

Zo kennen bijvoorbeeld de Nederlandse Antillen maar ook België zeer interessante regelingen, die het mogelijk maken voor daar gevestigde vennootschappen om tegen zeer lage belastingheffing te beleggen. Ook voor u in privé kan het interessant zijn om te bezien of internationale vermogensplanning voordelen met zich meebrengt. Hoewel dit niet noodzakelijk is, kan vermogensplanning goed samengaan met een emigratie.

Een goede vermogensplanning is vaak afhankelijk van vele factoren. Het is niet alleen belangrijk in welk land u fiscaal vriendelijk kunt beleggen, het is ook van belang of u bijvoorbeeld geld al wilt overdragen aan uw kinderen of dat u beschermingsconstructies wenst voor uw vermogen enzovoorts.

Vermogensplanning

ESJ Accountants en Belastingadviseurs ondersteunt u ook bij vermogensplanning m.b.t. het emigreren, een tweede woning in het buitenland of het onbelast beleggen in de VBI.

Wij overleggen graag met u over uw wensen

Kijk ook eens bij onze speciale landendesks voor meer informatie over wonen en/of werken in het buitenland.

Voor meer informatie neem contact op met Maurice de Clerq, Belastingadviseur en specialist op het gebied van Internationale Vermogensplanning bij ESJ. Of neem contact op met een van onze kantoren bij u in de buurt:
Breda
Zwijndrecht
Oosterhout
Roosendaal

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »