We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

We hebben er een uitdaging bij. In de 21e eeuw zal de wereldbevolking boven de 9 miljard uitgroeien. Dat betekent dat rekening gehouden moeten worden met de grenzen van onze planeet voor wat betreft energie, voedsel, de hoeveelheid beschikbare grondstoffen etc.

MVO

MVO, ook wel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, leidt tot veranderingen in onze samenleving. Het op verantwoorde wijze omgaan met de grenzen en veranderingen vergt een duurzame kijk en strategie op de ontwikkelingen. Ondernemen in die context is duurzaam ondernemen, beter bekend onder de afkorting MVO. Dat betekent: ondernemen rekening houdend met generaties na ons.

Ook zij moeten in staat zijn om op een goede manier te leven op een planeet die op natuurlijke wijze daarvoor een gezonde omgeving kan scheppen, zonder daarbij uit het ook te verliezen dat met duurzaam ondernemen ook geld verdiend kan worden.

People Planet Profit

Ook in het MKB is het duurzaam ondernemen met een opmars bezig. Vanuit verantwoordelijkheid, vanuit betrokkenheid, maar ook vanwege het feit dat MKB-bedrijven innovatief op de veranderingen inspringen om hun positie te handhaven en verbeteren.

Duurzaam ondernemen biedt volop kansen

Bent u MKB ondernemer of ZZP’er en ontwikkelt u of uw personeel producten? Bent u bezig met het optimaliseren van bedrijfsprocessen of de ontwikkeling van software? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidies of fiscale tegemoetkomingen. ESJ is graag behulpzaam bij het ondersteunen van innoverende ondernemers. Innovatie zit overal! Wat voor u vanzelfsprekend lijkt, kan technisch vernieuwend zijn en dus in aanmerking komen voor financiële ondersteuning. De Nederlandse overheid stimuleert MKB ondernemers als het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal ondernemen zodat Nederland als kennisland op de kaart blijft!

Meer informatie over de Energie Investeringsaftrek? Klik hier om het artikel over energiezuinig investeren in 2018 en 2019 te lezen.

Duurzaam ondernemen met ESJ

Wilt u weten wat de voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam beleggen zijn?
Klik hier om onze themapagina over duurzaam beleggen te bekijken.

De specialisten van ESJ ondersteunen ondernemers met het aanvragen en optimaliseren van subsidies, kredieten en het behalen van fiscale voordelen. Neem voor meer informatie contact op met een van onze vestigingen:
Breda
Zwijndrecht
Oosterhout

Gerelateerde artikelen

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Klik hier »×