We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Subsidie duurzaam ondernemen

De wereld vraagt om verduurzaming

In de 21e eeuw groeit de wereldbevolking naar meer dan 9 miljard mensen en een goede leefbaarheid binnen de grenzen van onze planeet is actueler dan ooit. De overheid vindt duurzaam ondernemen erg belangrijk en verlangt van u als ondernemer steeds meer dat u verantwoord omgaat met energie, voedsel, de hoeveelheid beschikbare grondstoffen et cetera. Gelukkig staat u niet alleen voor deze uitdaging. De adviseurs van ESJ helpen u om in aanmerking te komen voor tegemoetkomingen zoals een subsidie voor duurzaam ondernemen. Hoe? Vraag naar de mogelijkheden.

Duurzaam ondernemen met ESJ

MVO, ook wel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen genoemd, is het als bedrijf verantwoordelijkheid dragen voor de gevolgen van de bedrijfsactiviteiten op de maatschappij. Dit vraagt om een duurzame en strategische kijk op ontwikkelingen die tot veranderingen in onze samenleving leiden. ESJ helpt u hierbij.

In het MKB is het duurzaam ondernemen met een flinke opmars bezig. Niet alleen vanuit verantwoordelijkheid en betrokkenheid, maar ook omdat het uiteindelijk goed is voor de onderneming zelf. Door op een innovatieve manier op veranderingen in te spelen, kunt u als ondernemer uw marktpositie handhaven en verbeteren. ESJ ondersteunt innoverende ondernemers, zodat zij in aanmerking komen voor fiscale tegemoetkomingen of een subsidie voor duurzaam ondernemen.

Subsidie voor duurzaam ondernemen

Bent u MKB ondernemer of ZZP’er en ontwikkelt u (of uw personeel) producten? Bent u bezig met de ontwikkeling van software of het optimaliseren van bedrijfsprocessen? Dan komt u mogelijk al in aanmerking voor financiële ondersteuning. Wat voor u vanzelfsprekend lijkt, kan technisch vernieuwend zijn. De Nederlandse overheid stimuleert MKB ondernemers als het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal ondernemen met subsidies. Nederland is een kennisland en wil dat ook blijven.

Meer informatie over de Energie Investeringsaftrek? Klik hier om het artikel over energiezuinig investeren in 2018 en 2019 te lezen.

Meer informatie over de subsidie voor duurzaam ondernemen

Wilt u weten wat de voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam beleggen voor u zijn? De specialisten van ESJ helpen duurzame ondernemers met het aanvragen en optimaliseren van subsidies, kredieten en het behalen van fiscale voordelen. Neem voor meer informatie contact op met een van onze vestigingen:
Breda
Zwijndrecht
Oosterhout

Gerelateerde artikelen

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Klik hier »×