We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Banksparen; interessant?

Sinds 2008 is een nieuwe fiscaal gefacilieerde spaarmogelijkheid ingevoerd: banksparen.
Door middel van stortingen op een geblokkeerde bank of beleggingsrekening kan vanuit het netto-inkomen worden gespaard voor (een aanvulling op) het pensioen.

Premie aftrekbaar

De gespaarde bedragen zijn jaarlijks aftrekbaar indien hiervoor voldoende fiscale ruimte bestaat, zodat op die manier toch “bruto” wordt gespaard. Op de uitkeringsdatum dient van het spaarsaldo een lijfrente aangekocht te worden, welke dan belast zal zijn in box 1.

Naast dat de kosten lager zijn dan van vergelijkbare traditionele producten als lijfrenteverzekeringen, is een ander voordeel dat de volledige waarde van het gespaarde saldo toekomt (in de vorm van een periodieke uitkering) aan de erfgenamen in plaats van aan de verzekeringsmaatschappij.

Aflossing eigen woning schuld

Een andere mogelijkheid van de regeling is om het gespaarde bedrag aan te wenden voor de aflossing van de eigen woning schuld. In dat geval geldt wel de voorwaarde dat tenminste 15 jaar moet zijn gespaard.

Werknemers en ondernemers

Ondernemers konden aan de fiscaal gefacilieerde spaarmogelijkheden welke de laatste jaren zijn ingevoerd niet meedoen. Met de introductie van het banksparen kunnen ook ondernemers tegen lagere kosten voor hun oudedagsvoorziening sparen.

Een aantrekkelijke mogelijkheid voor een oudedagsvoorziening, ook voor ondernemers.

Overleg met uw relatiebeheerder bij ESJ of deze mogelijkheid voor u aantrekkelijk kan zijn of neem contact op met een van onze vestigingen.

Bekijk hier wat ESJ nog meer voor ondernemer & privé kan betekenen.

Gerelateerde artikelen

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Klik hier »×