Menu Inloggen Mijn ESJ

Schenken en nalaten

Fiscaal aantrekkelijk schenken?

Alles over schenk- en erfbelasting

Wilt u fiscaal aantrekkelijk schenken en nu al weten waarover bij overlijden erfbelasting moet worden betaald, dan is het van belang om op de details te letten. De specialisten van ESJ weten welke keuzes u kunt maken met betrekking tot schenken en nalaten.

Daarbij kijken we allereerst naar uw persoonlijke situatie. Aspecten zoals tweede en derde huwelijken, echtscheidingen, samengestelde gezinnen, wonen in het buitenland en bedrijfsopvolging zijn namelijk bepalend voor de keuzes die u kunt maken en hebben invloed op de schenkbelasting.

Schenken en nalaten

Theo van Vugt, belastingadviseur en partner bij ESJ, is specialist op het gebied van erfbelasting en testamenten. Hij heeft met behulp van een aantal rekenvoorbeelden de belangrijkste zaken nader uitgewerkt met betrekking tot schenkbelasting.  Speciale aandacht is er voor:

  1. De vererving van aanmerkelijk belang aandelen in een beleggings- B.V.;
  2. De “ik-Opa/Oma-clausule;
  3. Het schenkingsplan;
  4. Tweetrapsmaking bij testamenten.

Meer informatie

Bekijk bij de sub-onderwerpen welke diensten ESJ u kan bieden m.b.t. het ‘Schenken en Nalaten’. Mocht u nog vragen hebben over bijvoorbeeld de belastingen die komen kijken bij schenken of erfbelasting, neem dan vrijblijvend contact op met Theo van Vugt, Belastingadviseur bij ESJ.Voor advies over schenken en nalaten kunt u ook contact opnemen met een van onze vestigingen bij u in de buurt:
Breda
Zwijndrecht
Oosterhout
Roosendaal

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »