We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Social Entrepreneurship

Ondernemend de wereld verbeteren

Social entrepreneurship

Ondernemend de wereld verbeteren, zo zou je het kunnen noemen. Steeds meer entrepreneurs zetten zaken op om geld te verdienen aan producten en diensten om vervolgens een groot deel van de winst maatschappelijk aan te wenden. De doelen zijn velerlei, zowel qua branche als activiteit.

Serious Business

De kunst is om bij uw wensen de juiste rechtsvorm te kiezen. Bij ESJ bent u daarbij aan het goede adres. Wij hebben veel ervaring op het gebied van nationale en internationale structuren en kunnen u bij het maken van de keuze, het opzetten van een structuur en de verdere gang van zaken perfect van dienst zijn.

Periodieke schenking fiscaal aftrekbaar

Per 1 januari 2014 zijn periodieke giften, die via een schenkingsovereenkomst tussen gevende en ontvangende partij zijn vastgelegd, fiscaal aftrekbaar.

Wat is periodiek schenken?
Een periodieke schenking is een structurele gift aan een goed doel (ANBI) die is vastgelegd in een notariële akte of een schenkingsovereenkomst (onderhandse akte).

What’s in it for me?
Vanaf 1 januari 2014 geldt dat uw periodieke schenking, mits vastgelegd in een schenkingsovereenkomst, volledig aftrekbaar is van uw belastbaar inkomen en u dus een deel van uw gift terugontvangt van de Belastingdienst. U houdt dus meer geld over aan uw jaarlijkse schenkingen en kunt meer schenken zonder dat het u meer kost. Daar houdt u in alle opzichten toch een goed gevoel aan over!

Door periodiek te schenken kunt u dus:

  • Meer geld overhouden aan uw jaarlijkse schenkingen
  • Meer schenken zonder dat het u meer kost

Periodieke giften

Laat u goed adviseren. De belastingadviseurs van ESJ helpen u graag bij een schenkingsovereenkomst voor periodieke giften. Neem voor meer informatie contact op met één van onze vestigingen bij u in de buurt:
Breda
Zwijndrecht
Oosterhout

Gerelateerde artikelen

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Klik hier »×