VERMOGENSPLANNING

De Nederlandse belastingwetgeving is niet altijd even vriendelijk voor de belastingbetaler. Het kan daarom zeker interessant zijn om de Nederlandse belastingwetgeving te vergelijken met die in het buitenland. Dit is met name aantrekkelijk voor beleggers.

Bij ESJ geloven wij in slimme vermogensplanning.
Een bekend voorbeeld: een vennootschap, waarvan het vermogen bestaat uit beleggingen, kan verplaatst worden naar een land met een fiscaal vriendelijker klimaat.
 

OVER DE GRENS

De Nederlandse Antillen, maar ook België, kennen zeer interessante regelingen. Deze maken het voor daar gevestigde vennootschappen mogelijk om tegen zeer lage belastingheffing te beleggen. Ook privé kan het interessant zijn om na te gaan of internationale vermogensplanning voordelen met zich meebrengt. Hoewel dit niet noodzakelijk is, kan vermogensplanning goed samengaan met een emigratie.

Een goede vermogensplanning is vaak afhankelijk van vele factoren, zoals:

  • In welk land kunt u fiscaal vriendelijk beleggen?
  • Wilt u nu al geld overdragen aan uw kinderen?
  •  Wenst u beschermingsconstructies voor uw vermogen?

En zo zijn er nog veel meer situaties te bedenken waarin vermogensplanning een goede zet is. De specialisten van ESJ adviseren u graag over uw mogelijkheden.
 

VERMOGENSPLANNING BIJ ESJ

ESJ Financial Engineering ondersteunt u ook bij vermogensplanning bij emigratie, een tweede woning in het buitenland of het onbelast beleggen in de VBI.
 

Wij overleggen graag met u over uw wensen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze belastingadviseurs en specialisten op het gebied van Internationale Vermogensplanning.

Direct persoonlijk advies?

Theo van Vugt
Theo van Vugt

Belastingadviseur - Mediator

Stuur Theo een email

Bel Theo via +31 6 53836280