Thema's

 

Loading...
virus-4835301_1920.jpg

Maatregelen coronavirus

Het kabinet heeft aangekondigd ondernemers behulpzaam te zijn bij financiële problemen vanwege het coronavirus. Er zijn diverse maatregelen getroffen, we lichten ze voor u toe.

Bonnetjes .jpg

BTW

Als ondernemer wordt u geconfronteerd met diverse uiteenlopende btw vraagstukken. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van alle veranderingen rondom btw en goed advies in te winnen.

tablet-254581_1920.jpg

Online boekhouden

Steeds meer ondernemers besteden de boekhouding uit. ESJ biedt, naast full-service dienstverlening, praktische ondersteuning voor MKB ondernemers op het gebied van financiële administratie, belastingen en jaarrekeningen.

Internationale vermogensplanning.jpg

Internationale vermogensplanning

Bij ESJ geloven wij sterk in slimme vermogensplanning. Het kan bijvoorbeeld lonen om de Nederlandse belastingwetgeving te vergelijken met die in het buitenland. Dit kan met name aantrekkelijk zijn voor beleggingen!

light-bulb-2631864_1920.jpg

Duurzaam ondernemen

De overheid vindt duurzaam ondernemen belangrijk en verlangt van u als ondernemer dat u hieraan bijdraagt. ESJ helpt u om in aanmerking te komen voor tegemoetkomingen, zoals een subsidie voor duurzaam ondernemen.

businessman-4914044_1920.jpg

Ondernemer en privé

Een persoonlijke financiële planning helpt u dingen te overzien. Wij zien uw financiële en fiscale positie als een persoonlijke “legpuzzel”, waarvan wij - in nauw overleg met u - de stukjes in elkaar proberen te passen.

Ruim baan.jpg

Schenken en nalaten

Wilt u fiscaal aantrekkelijk schenken en nu al weten waarover bij overlijden erfbelasting moet worden betaald? Dan is het van belang om op de details te letten. De specialisten van ESJ weten welke keuzes u kunt maken.

people-2569234_1920.jpg

Social entrepreneurship

Ondernemend de wereld verbeteren, dat is social entrepreneurship. Steeds meer ondernemers zetten zaken op om geld te verdienen aan producten en diensten om vervolgens een groot deel van de winst maatschappelijk aan te wenden.

seascape-2444029_1920.jpg

Binnenvaartadvies

Onze specialisten in de binnenvaart branche zijn gepokt en gemazeld door de dagelijkse praktijk en werken daar waar het gewenst is. Dat kan op een van onze kantoren, maar ook op uw locatie, aan boord of aan de wal!

beveiliging 1.jpg

AVG dossier

Alle bedrijven en organisaties die werken met persoonsgegevens moeten rekening houden met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), dus ook kleine mkb’ers en zzp’ers.