Nieuws

Loading...
Stiefkinderen thumb.jpg
29-01-2023

Stiefkinderen erfrechtelijk gelijk stellen met eigen kinderen

Wettelijk is het zo geregeld dat de eigen kinderen een andere positie hebben dan de stiefkinderen. Toch is het mogelijk om voor het erfrecht en voor de erfbelasting de stiefkinderen gelijk te stellen met de eigen kinderen.

Schenken bij leven thumb.jpg
29-01-2023

Schenken bij leven beter met de warme dan met de koude hand

Schenken bij leven is vrijwel altijd leuker dan iets nalaten bij uw dood. Bovendien is het voor de ontvanger fiscaal voordelig. Toch zijn er bij schenken ook wel wat haken en ogen.

Stijgende huizenprijzen erfbelasting thumb.jpg
29-01-2023

Stijgende huizenprijzen: erfbelasting besparen

De alsmaar stijgende woningprijzen brengen met zich mee dat er bij overlijden vaak een groot verschil zit tussen de WOZ-waarde en de marktprijs van de eigen woning. Door de nalatenschap slim te verdelen, kunt u erfbelasting besparen.

Oplaadkosten vergoeden thumb.jpg
25-01-2023

Elektrische auto: oplaadkosten aan werknemer vergoeden

Het gebruik van elektrische auto’s neemt steeds meer toe. Waar moet u op letten als u als werkgever de laadkosten van een elektrische of hybrideauto aan uw werknemer wilt vergoeden?

Bestelauto thumb.jpg
25-01-2023

Bestelauto met veel voordelen

Een bestelauto is interessant vanwege de (fiscale) voordelen. Voor een elektrische bestelauto zijn deze voordelen nog aantrekkelijker. Wat is het voordeel en hoe kunt u (laten) regelen dat een bestelauto fiscaal goed uitpakt?

Schadevergoeding thumb.jpg
25-01-2023

Geen belasting over schadevergoeding?

Wanneer uw werknemers (of u als dga) tijdens werkzaamheden schade oplopen, bent u (of de BV) vaak verplicht deze te vergoeden. Hoe werkt dit fiscaal bekeken? Kan dit onbelast blijven?

ziekmelding thumb.jpg
24-01-2023

Ziekmelding met terugwerkende kracht

Als iemand zonder werkgever ziek wordt, heeft hij mogelijk recht op een Ziektewet-uitkering (ZW-uitkering). Dat geldt bijvoorbeeld voor uitzendkrachten of voor iemand met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

Periodieke gift thumb.jpg
19-01-2023

Extra belastingvoordeel via een periodieke gift

Steeds meer goeddoelinstellingen zijn afhankelijk van giften. Ondersteunt u deze goede doelen via giften, dan zijn deze onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Hoe werkt dat?

Overstappen thumb.jpg
16-01-2023

Overstappen naar een BV, nu fiscaal aantrekkelijk?

Wanneer zou u kunnen overstappen naar een BV? Van welke factoren is het afhankelijk of dit aantrekkelijk is? Hoe pakt dit uit in uw situatie?