Zowel kleine als grote werkgevers komen in aanmerking voor de compensatieregeling transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid. De regeling is per 1 april 2020 ingegaan.
 

COMPENSATIE VOOR ELKE WERKGEVER

In het regeerakkoord is vastgelegd dat de regeling voor kleine werkgevers geldt. Er is nu besloten dat ook grote werkgevers in aanmerking komen voor de regeling. Elke werkgever kan gebruik maken van de regeling als hij aan de voorwaarden voldoet. Daardoor wordt de regeling beter betaalbaar.
 

TRANSITIEVERGOEDING

Als werkgever bent u verplicht een transitievergoeding te betalen aan een werknemer die u na 2 jaar arbeidsongeschiktheid ontslaat. De compensatie is een door u betaalde transitievergoeding, met een maximum van het doorbetaalde loon tijdens 2 jaar ziekte. Doel van deze maatregel is het beperken van kosten bij langdurige ziekte en ontslag van de werknemer. Ook moeten op deze manier langdurige ‘slapende dienstverbanden’ worden voorkomen.
 

INGANGSDATUM

U kunt vanaf 1 april 2020 compensatie aanvragen bij het UWV, binnen 6 maanden na betaling van de volledige transitievergoeding. Voor transitievergoedingen die vanaf 1 juli 2015 betaald zijn, kunt u met terugwerkende kracht compensatie aanvragen. Dit is mogelijk van 1 april 2020 t/m 30 september 2020. Deze data zijn in overleg met het UWV vastgesteld. 

Neem voor vragen over uw persoonlijke situatie contact met ons op

Meer weten?

 

Already verified you are human.
Moment geduld...