SOCIAL ENTREPRENEURSHIP

Ondernemend de wereld verbeteren, zo zou je social entrepreneurship kunnen noemen. Steeds meer ondernemers zetten een bedrijf op om geld te verdienen aan producten en diensten om vervolgens een groot deel van de winst maatschappelijk aan te wenden. De doelen zijn uiteenlopend, zowel qua branche als activiteit.
 

SERIOUS BUSINESS

De kunst is om bij uw wensen de juiste rechtsvorm te kiezen. Bij ESJ bent u daarbij aan het goede adres. Wij hebben veel ervaring op het gebied van nationale en internationale structuren en kunnen u van dienst zijn bij het maken van deze keuze, het opzetten van een structuur en de verdere gang van zaken.
 

PERIODIEKE SCHENKING FISCAAL AFTREKBAAR

Per 1 januari 2014 zijn periodieke giften, die via een schenkingsovereenkomst tussen gevende en ontvangende partij zijn vastgelegd, fiscaal aftrekbaar.
 

WAT IS PERIODIEK SCHENKEN?

Een periodieke schenking is een structurele gift aan een goed doel (ANBI) die is vastgelegd in een notariële akte of een schenkingsovereenkomst (onderhandse akte). Deze periodieke giften, die via een schenkingsovereenkomst tussen gevende en ontvangende partij zijn vastgelegd, zijn fiscaal aftrekbaar.
 

WHAT’S IN IT FOR ME?

Vanaf 1 januari 2014 geldt dat uw periodieke schenking, mits vastgelegd in een schenkingsovereenkomst, volledig aftrekbaar is van uw belastbaar inkomen. Dat betekent dat u een deel van uw gift terugontvangt van de Belastingdienst. U houdt dus meer geld over aan uw jaarlijkse schenkingen en kunt meer schenken zonder dat het u extra kost. Daar houdt u in alle opzichten toch een goed gevoel aan over!
 

DOOR PERIODIEK TE SCHENKEN KUNT U DUS:

  • Meer geld overhouden aan uw jaarlijkse schenkingen

  • Meer schenken zonder dat het u meer kost
     

PERIODIEKE GIFTEN

Laat u goed adviseren. De belastingadviseurs van ESJ helpen u graag bij een schenkingsovereenkomst voor periodieke giften.

 

Lees meer over social entrepreneurship

ANBI

Een algemeen nut beogende instelling (meestal een stichting) kan onder bepaalde voorwaarden een aparte fiscale status verkrijgen die fiscale voordelen heeft.

Publicatieverplichting ANBI

Per 1 januari 2014 geldt een publicatieverplichting voor ANBI’s. De reden hiervoor is de toegenomen vraag naar transparantie.

Fiscaal aantrekkelijk schenken

Door al tijdens het leven te schenken kan erfbelasting worden bespaard. In dit artikel leest u over de opties.

Trust en Foundation

Trusts en/of foundations worden vaak gebruikt om (een deel van) een erfenis aan te wenden voor een maatschappelijk belang of goed doel.