We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Medewerker ontslaan?

Zorg voor een goede ontslagregeling

Om verschillende redenen kan het zijn dat een werknemer niet meer de juiste ‘fit’ is voor uw bedrijfsvoering. Dit kan zijn doordat het niveau van het werk te hoog is geworden. Ook kan het zijn dat de medewerker ongeschikt is geworden door bijvoorbeeld gedragskenmerken of -eigenschappen. Soms is er sprake van een verstoorde arbeidsrelatie. Het is aan de werkgever om dit aannemelijk te maken wanneer hij een medewerker wil ontslaan. Wat de reden ook is, bij een ontslagtraject is het van belang dat u tijdig weet welke stappen u dient te ondernemen.

Geen dossier = een duur ontslag of geen ontslag!


In het proces voorafgaand aan het moment waarop ontslag onvermijdelijk is, maken wij ons sterk om u zo goed mogelijk te adviseren en te ontzorgen. Zo weet u zeker dat u de juiste keuzes maakt en er op een later moment geen onaangename verrassingen komen. Met de Wet Werk en Zekerheid is er het nodige veranderd op het gebied van ontslag van medewerkers. ESJ informeert u helder en inzichtelijk hoe u hier het beste mee om kunt gaan.

ESJ levert u een return on investment met scherpzinnig advies

Het is van belang om tijdig deskundig advies in te winnen wanneer u een medewerker wilt ontslaan. Hierbij geldt zeker dat voorkomen beter is dan genezen. Oftewel regel uw zaken meteen goed, want anders kan het achteraf meer geld kosten dan nodig is.

Personeel ontslaan?

Voor meer informatie omtrent het ontslaan van een medewerker kunt u mailen naar hrm@esj.nl of contact opnemen met één van onze kantoren bij u in de buurt:
Breda
Zwijndrecht
Oosterhout

Gerelateerde artikelen

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Klik hier »×