ZORG VOOR EEN GOEDE ONTSLAGREGELING

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een werknemer niet meer de juiste ‘fit’ is voor uw bedrijfsvoering. Misschien omdat het niveau van het werk te hoog is geworden. Of is de medewerker ongeschikt geworden door bijvoorbeeld gedragskenmerken of -eigenschappen. Soms is er sprake van een verstoorde arbeidsrelatie. Het is aan de werkgever om dit aannemelijk te maken wanneer hij een medewerker wil ontslaan. Wat de reden ook is, bij een ontslagtraject is het van belang dat u tijdig weet welke stappen u moet ondernemen.
 

GEEN DOSSIER = EEN DUUR ONTSLAG OF GEEN ONTSLAG!

In het proces voorafgaand aan het moment waarop ontslag onvermijdelijk is, maken wij ons sterk om u zo goed mogelijk te adviseren en te ontzorgen. Zo weet u zeker dat u de juiste keuzes maakt en dat u op een later moment niet onaangenaam verrast wordt. Met de Wet Werk en Zekerheid is het nodige veranderd op het gebied van ontslag van medewerkers. ESJ informeert u helder en inzichtelijk over hoe u hier het beste mee om kunt gaan.
 

ESJ LEVERT U EEN RETURN ON INVESTMENT MET SCHERPZINNIG ADVIES

Het is van belang om tijdig deskundig advies in te winnen wanneer u een medewerker wilt ontslaan. Hierbij geldt zeker dat voorkomen beter is dan genezen. Oftewel regel uw zaken meteen goed, want anders kan het achteraf meer geld kosten dan nodig is.

Lees voor meer informatie onze advieswijzer ontslagrecht

Voor meer informatie over het ontslaan van een medewerker kunt u  contact opnemen met één van onze kantoren. 

 

Meer weten?

 

Already verified you are human.
Moment geduld...