Veel ondernemers werken met AOW-gerechtigden. De Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd heeft tot doel om het ondernemers aantrekkelijker te maken om medewerkers na hun AOW-gerechtigde leeftijd te laten doorwerken of in dienst te nemen. Onderdeel hiervan is de verkorte loondoorbetalingsverplichting bij ziekte.

De loondoorbetalingsverplichting bij ziekte van medewerkers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben is met ingang van 1 juli verkort van 13 naar 6 weken. Indien een AOW-gerechtigde medewerker ziek wordt na 1 juli 2023, geldt deze verkorte termijn voor de re-integratieverplichtingen, het opzegverbod bij ziekte en het recht op een eventuele Ziektewetuitkering. Loopt de periode van 6 weken af? Dan mag u afscheid nemen van de medewerker.

Heeft u een arbeidsongeschikte AOW-gerechtigde medewerker in dienst? En loopt op korte termijn de loondoorbetalingsverplichting af? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! De HR-adviseurs en arbeidsjuristen van ESJ denken graag met u mee om een passende oplossing te vinden om op harmonieuze wijze uit elkaar te gaan.

Meer weten?

 

Already verified you are human.
Moment geduld...
Deel deze pagina