In een levenstestament legt u vast hoe u bepaalde zaken - bij leven - geregeld wilt hebben als u, om wat voor reden dan ook, zelf geestelijk niet meer in staat bent om beslissingen te nemen. Deze regelingen treden in werking als u tijdelijk of blijvend niet meer in staat bent om uw wil te verklaren of te bepalen en daarom uw belangen moet laten behartigen door anderen.

De term ‘levenstestament’ wordt veel gebruikt, maar is wel wat misleidend. Een levenstestament is namelijk helemaal geen testament, maar feitelijk een heel ruime volmacht. We gebruiken de term levenstestament, omdat een dergelijke volmacht in bepaalde opzichten kenmerken van een testament vertoont.

Vraag de advieswijzer aan voor meer informatie!

 

Gepubliceerd op 28-06-2023

Download nu

*
*
*

Meer whitepapers

Voordelen loonkosten

Als werkgever heeft u voor bepaalde groepen werknemers die moeilijker aan het werk komen – onder voorwaarden – recht op een tegemoetkoming in de loonkosten. Dit is vastgelegd in de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl).

Overstappen naar een bv

Heeft u momenteel een eenmanszaak, maatschap of vof? Dan kan het interessant zijn om over te stappen naar een bv. Of dit voor u de juiste keuze is, hangt af van tal van aspecten. Welke belangrijke verschillen zijn er?

Energielabel C voor kantoor verplicht

Kantoorpanden moeten sinds 1 januari 2023 verplicht geregistreerd zijn met een energielabel van minimaal niveau C. Kantoren die niet aan de eisen voldoen, lopen vanaf 2023 het risico te moeten sluiten als de handhaver dit…