In een levenstestament legt u vast hoe u bepaalde zaken - bij leven - geregeld wilt hebben als u, om wat voor reden dan ook, zelf geestelijk niet meer in staat bent om beslissingen te nemen. Deze regelingen treden in werking als u tijdelijk of blijvend niet meer in staat bent om uw wil te verklaren of te bepalen en daarom uw belangen moet laten behartigen door anderen.

De term ‘levenstestament’ wordt veel gebruikt, maar is wel wat misleidend. Een levenstestament is namelijk helemaal geen testament, maar feitelijk een heel ruime volmacht. We gebruiken de term levenstestament, omdat een dergelijke volmacht in bepaalde opzichten kenmerken van een testament vertoont.

Vraag de advieswijzer aan voor meer informatie!

 

Gepubliceerd op 28-06-2023

Download nu

*
*
*

Meer whitepapers

Eindejaarstips 2024

Wat kunt u als ondernemer fiscaal dit jaar nog regelen? Zijn er voor de dga belangrijke aandachtspunten waarop u moet anticiperen? Op welke zaken moet u zich als werkgever voorbereiden voor het nieuwe jaar?

Vakantiewoning en fiscus

Als u een vakantiewoning op het oog heeft in Nederland, zijn er fiscale regels over de aankoop en het gebruik hiervan.

Echtscheiding en uw bedrijf

Wanneer u als ondernemer gaat scheiden, heeft dit in de meeste gevallen ook gevolgen voor de onderneming. Of dit nu een eenmanszaak is of een bv. Een eigen bedrijf maakt een scheiding vele malen lastiger.