Voor het voeren van gesprekken met medewerkers wordt vaak gebruik gemaakt van Excel overzichten en Word documenten. Dit zorgt dat je al snel het overzicht kwijt raakt en dat documenten op verschillende locaties worden opgeslagen (vooral bij groei van de organisatie). Hiernaast moet er proactief actie worden ondernomen om alle stappen in het proces af te ronden, zonder deze uit het oog te verliezen. Dan kan het gebeuren dat de ontwikkeling van medewerkers naar de achtergrond verdwijnt. Het automatiseren van de gesprekscyclus in Daywize zorgt ervoor dat dit verleden tijd is.

Voor het automatiseren van de gesprekscyclus maken we bij ESJ HR- en Salarisadvies gebruik van het HR-totaalpakket Daywize. Daywize bestaat uit een HR-module en talentmodule. Waarbij de HR-module de mogelijkheid biedt tot het uitvoeren van basis mutaties (declaraties, verlof, in- en uitdiensttredingen), voorziet de talentmodule in het automatiseren van de gesprekscyclus.

Vraag een medewerker het gesprek digitaal voor te bereiden, leg vast wat besproken is tijdens het gesprek en laat de medewerker tot slot tekenen voor akkoord van het gespreksverslag. Alle documentatie wordt automatisch in het dossier van de medewerker opgeslagen. Alles op één centrale plek. Naast het automatiseren van de gesprekscyclus kan ook geautomatiseerd feedback worden uitgevraagd en kan een medewerker een aanvraag voor een opleiding indienen.

Een aantal voordelen van Daywize op een rij:

  • Tijdsbesparing: automatiseer de gesprekscyclus en voorkom handmatig werk, documenten worden automatisch opgeslagen in het medewerkersdossier na afronding. Geen losse mapjes met Excel lijstjes en Word documenten.

  • Efficiëntie: gestroomlijnde workflow, de stappen uit de gesprekscyclus worden automatisch doorlopen door het volgen van de workflow. Medewerkers hoeven enkel hun taken af te ronden.

  • Nauwkeurigheid: minimaliseer handmatige fouten, op het home scherm automatisch overzicht van de status van de gesprekken van de medewerkers.

Wilt u de focus van HR-administratie verleggen naar strategie en behoud van talent, denk dan eens na over het automatiseren van uw gesprekscylus. Interesse? We laten u graag alles zien tijdens een demo.

 

 

Annelie du Pree

Junior HR Technology en data consultant
Stuur Annelie een email Bel Annelie via +31 6 45 753 358
Annelie du Pree 460x400.png

Meer blogs

Brutoloon belastingvrij ruilen voor netto vergoeding?

Met een zogenaamde cafetariaregeling kunnen uw werknemers brutoloon onder voorwaarden belastingvrij ruilen voor een netto vergoeding. Dat is, ook onder voorwaarden, mogelijk zonder dat het u als werkgever extra geld kost.

Grip op verzuim, alles in één dossier

Data speelt een cruciale rol om de huidige situatie omtrent verzuim binnen de organisatie te bepalen. Hoe kunt u deze informatie registreren? We nemen u mee in de diverse modules.

Sprake van verzuim? We nemen u mee in de re-integratieverplichtingen

Indien een medewerker arbeidsongeschikt raakt, hebben zowel medewerker als werkgever re-integratieverplichtingen. De Wet Verbetering Poortwachter heeft als doel de re-integratie van zieke medewerkers te bevorderen en zo langdurig ziekteverzuim te voorkomen.

Gezonde werknemers, gezonde resultaten

Het welzijn van werknemers is van essentieel belang voor het succes van elke organisatie. Er zijn talrijke motiverende factoren om te investeren in duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie. Maar hoe pakt u dit aan?

Optimaliseer vitaliteit door de inzet van een fitness en/of fietsenregeling

Uw werknemers in beweging krijgen is één manier om de vitaliteit te vergroten. Als werkgever kunt u hieraan bijdragen door een fitness en/of fietsregeling aan te bieden aan uw werknemers. Maar hoe zitten deze regelingen in elkaar en wat hebben ze voor gevolgen op de loonstrook van uw werknemer?

Implementatie van een gesprekscyclus

Als uw doel is om talent te behouden en een gezonde werkcultuur te bevorderen, dan is het implementeren van een gesprekscyclus, gericht is op dialoog en het voeren van constructieve gesprekken tussen werkgevers en werknemers, van onschatbare waarde.