HR en Salarisadvies

Loading...
Ziekte thumb.jpg
10-11-2023

Wat als een zieke medewerker zich niet houdt aan de regels?

Wat kunt u doen als een zieke medewerker zich niet aan de regels houdt?

Schop thumb.jpg
28-04-2023

Arbeidsmarktwetgeving op de schop; wat gaat er wijzigen?

Begin april is de voortgangsbrief van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verschenen. Hierin geeft hij een update over de hervorming van het arbeidsmarktbeleid in Nederland.

Arbeidsvoorwaarden wijzigen thumb.jpg
27-04-2023

Mag u arbeidsvoorwaarden (tussentijds) wijzigen?

Arbeidsvoorwaarden wijzigen mag niet, tenzij...

Boete thumb.jpg
26-04-2023

Verkeersboetes belastingvrij vergoeden aan werknemers?

Wanneer uw werknemer bij de uitvoering van zijn werk een verkeersovertreding begaat, rijst de vraag of u de boete belastingvrij mag vergoeden. Dat geldt zeker als uw werknemer op uw verzoek te hard reed. Wat is er hier fiscaal bekeken mogelijk?

Disfunctioneren thumb.jpg
30-03-2023

Disfunctionerende werknemer: arbeidsovereenkomst ontbinden?

Stel, u heeft een werknemer die onvoldoende functioneert. U moet het disfunctioneren bespreken met de werknemer en een verbetertraject mogelijk maken. Hoe werkt dit? Wanneer mag u de werknemer ontslaan?

AOW thumb.jpg
14-03-2023

Doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd?

Uw werknemer wil na de AOW-gerechtigde leeftijd doorwerken in uw onderneming. Welke regels gelden er voor deze werknemers en wat gaat er gelden met ingang van 1 juli 2023?

representatief thumb.jpg
27-02-2023

Representatieve medewerkers

U heeft er als werkgever belang bij dat uw werknemers representatief voor de dag komen en dus wilt u hier voorschriften voor geven. Wat is belangrijk om in de praktijk goed te bewaken en goed te regelen?

Ziekteverzuim.jpg
23-02-2023

Frequent ziekteverzuim – hoe pakt u dit aan?

Frequent (kortdurend) ziekteverzuim lijkt misschien geen al te groot probleem, maar kan een behoorlijke impact hebben op de werkvloer.

ziekmelding thumb.jpg
24-01-2023

Ziekmelding met terugwerkende kracht

Als iemand zonder werkgever ziek wordt, heeft hij mogelijk recht op een Ziektewet-uitkering (ZW-uitkering). Dat geldt bijvoorbeeld voor uitzendkrachten of voor iemand met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

Mondelinge toezegging thumb.jpg
04-01-2023

Mondelinge toezegging contractverlenging bindend?

Een werknemer kreeg de mondelinge toezegging van contractverlenging, maar dit ging uiteindelijk niet door. De werkgever had deze verlenging niet schriftelijk bevestigd. Hoe werkt dat door en wat heeft de rechter beslist?

Verzuim thumb.jpg
28-12-2022

Verzuim

Verzuim in Nederland heeft in 2022 een hoogterecord bereikt: de afgelopen jaren was het aantal zieke werknemers nog niet zo hoog.

Automatiseren thumb.jpg
28-12-2022

Automatiseren van HR taken bespaart tijd

Als u een nieuwe medewerker hebt gevonden, wilt u die natuurlijk ook behouden. Het vormen van een goede employee experience is daarom belangrijk geworden. Hierin zien we dat de employee experience steeds meer online plaatsvindt.