HR en Salarisadvies

Loading...
AOW thumb.jpg
14-03-2023

Doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd?

Uw werknemer wil na de AOW-gerechtigde leeftijd doorwerken in uw onderneming. Welke regels gelden er voor deze werknemers en wat gaat er gelden met ingang van 1 juli 2023?

representatief thumb.jpg
27-02-2023

Representatieve medewerkers

U heeft er als werkgever belang bij dat uw werknemers representatief voor de dag komen en dus wilt u hier voorschriften voor geven. Wat is belangrijk om in de praktijk goed te bewaken en goed te regelen?

Ziekteverzuim.jpg
23-02-2023

Frequent ziekteverzuim – hoe pakt u dit aan?

Frequent (kortdurend) ziekteverzuim lijkt misschien geen al te groot probleem, maar kan een behoorlijke impact hebben op de werkvloer.

ziekmelding thumb.jpg
24-01-2023

Ziekmelding met terugwerkende kracht

Als iemand zonder werkgever ziek wordt, heeft hij mogelijk recht op een Ziektewet-uitkering (ZW-uitkering). Dat geldt bijvoorbeeld voor uitzendkrachten of voor iemand met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

Mondelinge toezegging thumb.jpg
04-01-2023

Mondelinge toezegging contractverlenging bindend?

Een werknemer kreeg de mondelinge toezegging van contractverlenging, maar dit ging uiteindelijk niet door. De werkgever had deze verlenging niet schriftelijk bevestigd. Hoe werkt dat door en wat heeft de rechter beslist?

Verzuim thumb.jpg
28-12-2022

Verzuim

Verzuim in Nederland heeft in 2022 een hoogterecord bereikt: de afgelopen jaren was het aantal zieke werknemers nog niet zo hoog.

Automatiseren thumb.jpg
28-12-2022

Automatiseren van HR taken bespaart tijd

Als u een nieuwe medewerker hebt gevonden, wilt u die natuurlijk ook behouden. Het vormen van een goede employee experience is daarom belangrijk geworden. Hierin zien we dat de employee experience steeds meer online plaatsvindt.

UJitstroom thumb.jpg
28-12-2022

Uitstroom van personeel voorkomen? Besteed aandacht aan het binden en boeien van medewerkers!

In veel sectoren is er een fors tekort aan medewerkers. Het is dan jammer als een nieuwe medewerker vroegtijdig uit de onderneming vertrekt. Hoe kunt u medewerkers op een voor hen boeiende wijze aan uw onderneming binden?

Nieuw jaar thumb.jpg
28-12-2022

Nieuw jaar; nieuwe wetgeving. Wat gaat er voor u allemaal veranderen?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent dat er ook voor werkgevers en hun medewerkers weer een en ander gaat wijzigen. We nemen u mee in de wetswijzigingen die gepland staan en wat dit concreet gaat betekenen.

Zieke werknemer thumb.jpg
27-09-2022

Zieke werknemer sneller terug aan het werk

Er is in 2022 bijna 1/3 meer ziekteverzuim dan voor corona. Dit roept de vraag op hoe u ervoor kunt zorgen dat uw werknemers sneller en volledig klachtenvrij de weg terugvinden naar de werkplek en niet 1 à 2 dagen extra uitzieken.

personeelstekort thumb.jpg
20-09-2022

Personeelstekort oplossen via AOW’er?

Veel branches hebben te kampen met een personeelstekort. Hoe kan het inzetten van krachten die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt, een oplossing bieden?

nevenwerkzaamheden thumb.jpg
11-07-2022

Verbod op nevenwerkzaamheden nog toegestaan?

Per 1 augustus a.s. wordt de richtlijn Transparante en Voorspelbare Arbeidsvoorwaarden geïmplementeerd. Wat betekent dit voor het verbod op nevenwerkzaamheden?