Data speelt een cruciale rol om de huidige situatie omtrent verzuim binnen de organisatie te bepalen. Data omtrent verzuim, verlof en in- en uitstroom zijn hierbij het meest interessant. Hoe kunt u deze informatie registreren? We nemen u mee in de diverse modules. Hiernaast is het uiteraard raadzaam om alle medewerker documenten op te slaan in het dossier van de betreffende medewerker in het online dossier, dit kan in zowel Nmbrs als in Daywize.
 

Verzuim

Maak gebruik van de verzuim module om verzuim van medewerkers te registreren. Zo krijgt u inzichtelijk wat de kosten zijn van het verzuim, of er sprake is van langdurig verzuim en/of frequent verzuim en of er actie moet worden ondernomen. Het systeem volgt de wet verbetering poortwachter en zo heeft u overzichtelijk welke stappen tijdens het verzuim ondernomen moeten worden. Het is zelfs mogelijk om koppelingen te leggen met de verzuimverzekeraar of arbodienst, zodat wijzigingen in salaris, uren of het dienstverband automatisch worden doorgegeven.
 

Verlof standen

Het bijhouden van verlof is zowel voor medewerker als werkgever voordelig. U heeft beiden inzicht in de huidige verlofstand. Als werkgever kunt u sturen op verlof wanneer u hoge verlofsaldo’s tegenkomt in het systeem, hiermee stimuleert u vitaliteit. In zowel Nmbrs als Daywize is het mogelijk de verlof module in gebruik te nemen. Hiervoor hebben wij enkel de verlofstanden, verlofregeling en goedkeuringsstructuur nodig. Zo ontstaat er nooit meer onduidelijkheid over verlofsaldo’s.
 

In- en uitstroom medewerkers

Ook de in- en uitstroom van medewerkers kan interessant zijn voor vitaliteit op de werkvloer. Hoge instroom? Let dan op dat u de medewerkers betrokken houdt bij de organisatie en faciliteert in vitaliteit. Hoge uitstroom? Wat is de reden van uitstroom? De reden van uitstroom kan interessant zijn voor het voorkomen van nieuwe uitstroom.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen op vlak van automatisering? Laat het ons weten, wij helpen u graag op weg. Voorkomen is beter dan genezen!

Annelie du Pree

Junior HR Technology en data consultant
Stuur Annelie een email Bel Annelie via +31 6 45 753 358
Annelie du Pree 460x400.png

Meer blogs

Brutoloon belastingvrij ruilen voor netto vergoeding?

Met een zogenaamde cafetariaregeling kunnen uw werknemers brutoloon onder voorwaarden belastingvrij ruilen voor een netto vergoeding. Dat is, ook onder voorwaarden, mogelijk zonder dat het u als werkgever extra geld kost.

Sprake van verzuim? We nemen u mee in de re-integratieverplichtingen

Indien een medewerker arbeidsongeschikt raakt, hebben zowel medewerker als werkgever re-integratieverplichtingen. De Wet Verbetering Poortwachter heeft als doel de re-integratie van zieke medewerkers te bevorderen en zo langdurig ziekteverzuim te voorkomen.

Gezonde werknemers, gezonde resultaten

Het welzijn van werknemers is van essentieel belang voor het succes van elke organisatie. Er zijn talrijke motiverende factoren om te investeren in duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie. Maar hoe pakt u dit aan?

Optimaliseer vitaliteit door de inzet van een fitness en/of fietsenregeling

Uw werknemers in beweging krijgen is één manier om de vitaliteit te vergroten. Als werkgever kunt u hieraan bijdragen door een fitness en/of fietsregeling aan te bieden aan uw werknemers. Maar hoe zitten deze regelingen in elkaar en wat hebben ze voor gevolgen op de loonstrook van uw werknemer?

Evalueren en digitaliseren

Voor het automatiseren van de gesprekscyclus maken we bij ESJ HR- en Salarisadvies gebruik van het HR-totaalpakket Daywize.

Implementatie van een gesprekscyclus

Als uw doel is om talent te behouden en een gezonde werkcultuur te bevorderen, dan is het implementeren van een gesprekscyclus, gericht is op dialoog en het voeren van constructieve gesprekken tussen werkgevers en werknemers, van onschatbare waarde.