Verzuim in Nederland heeft in 2022 een hoogterecord bereikt: de afgelopen jaren was het aantal zieke werknemers nog niet zo hoog. CBS ziet een piek in 2022 en zorgverzekeraar Nationale Nederlanden meldt in zijn trendrapport ook een recordhoogte, mede op basis van onderzoek van ArboNed.

Heeft u hulp nodig bij het reduceren van uw verzuimpercentage? Of heeft u behoefte aan een objectieve blik op bijvoorbeeld een langdurig verzuimdossier? Het HR-team van ESJ biedt maatwerk en een proactieve, praktijkgerichte aanpak. Zij ondersteunen u waar nodig bij het gehele verzuimproces, het opstarten van een verbeter- en re-integratietraject en zorgen ervoor dat een ‘waterdicht’ dossier wordt opgebouwd. Wij bewaken het proces en kijken of de juiste stappen worden gezet. De verzuimspecialisten van ESJ zijn hierbij de procesondersteuner en schakelen, indien nodig, tussen de arbodienst en u als klant.

Neem voor meer informatie contact op met Jessica Havermans via hrmadvies@esj.nl of bel ons via 088-0320600.

Neem contact op

*
*
*
*
*

Meer blogs

Inzetten op een leven lang ontwikkelen in uw organisatie?

Met de Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het MKB (SLIM) ontvangt u maximaal € 24.999 subsidie voor het ontwikkelen en uitvoeren van een leer- en ontwikkeltraject.

Slim verlofbeheer: Verhoog werkplezier en effectiviteit

Een goed verlofbeleid biedt mogelijkheden om de tevredenheid en betrokkenheid van uw team te verhogen. Zorg dat uw beleid voldoet aan de wetgeving en de behoeften van uw team. Dit draagt bij aan een positieve werkcultuur.

Automatiseer verlofbeheer voor maximale efficiëntie

Verlof registreren is van groot belang, maar kan veel tijd kosten wanneer dit niet geautomatiseerd geregistreerd wordt. Automatiseer uw verlof registratie in Nmbrs of Daywize en houd meer tijd over om te focussen op andere werkzaamheden.

Brutoloon belastingvrij ruilen voor netto vergoeding?

Met een zogenaamde cafetariaregeling kunnen uw werknemers brutoloon onder voorwaarden belastingvrij ruilen voor een netto vergoeding. Dat is, ook onder voorwaarden, mogelijk zonder dat het u als werkgever extra geld kost.

Grip op verzuim, alles in één dossier

Data speelt een cruciale rol om de huidige situatie omtrent verzuim binnen de organisatie te bepalen. Hoe kunt u deze informatie registreren? We nemen u mee in de diverse modules.

Sprake van verzuim? We nemen u mee in de re-integratieverplichtingen

Indien een medewerker arbeidsongeschikt raakt, hebben zowel medewerker als werkgever re-integratieverplichtingen. De Wet Verbetering Poortwachter heeft als doel de re-integratie van zieke medewerkers te bevorderen en zo langdurig ziekteverzuim te voorkomen.