BEOORDELEN EN FUNCTIONEREN

Als ondernemer wilt u dat uw personeel de bedrijfsdoelstellingen nastreeft en een zichtbare bijdrage levert aan deze doelen. Tijdens dat proces wilt u de ontwikkeling natuurlijk kunnen monitoren.

  • Hoe zorgt u dat dit gebeurt?
  • Hoe zorgt u voor een duurzame en goede arbeidsrelatie met uw medewerkers?
  • Hoe krijgt u inzicht in de vraag of de medewerkers aan de verwachtingen voldoen?

Een functionerings- en beoordelingssystematiek zorgt voor structuur en duidelijkheid voor zowel u als uw medewerkers. Wederzijdse verwachtingen én afspraken worden vastgelegd. ESJ biedt ondersteuning bij de ontwikkeling en implementatie van personeelsbeleid op maat.
 

ARBEIDSVOORWAARDEN EN BELONEN

Hoe ontwerp je een arbeidsvoorwaardenbeleid vertaald naar de visie van uw bedrijf? Zijn uw arbeidsvoorwaarden marktconform? Aan welke voorwaarden moet een beloningsbeleid voldoen? ESJ biedt raad.
 

OPLEIDING EN ONTWIKKELING

De effectiviteit van opleidingen vergroten door middel van een opleidings- en ontwikkelbeleid? Onze HRM adviseurs denken graag met u mee.

Let op: als werkgever heeft u een wettelijke scholingsverplichting; u moet uw personeel in staat stellen om een opleiding te volgen. Wanneer u deze verplichting negeert, kan dit serieuze consequenties hebben. Neem voor meer informatie over deze wetgeving contact op met hrm@esj.nl.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Meer weten?

 

Already verified you are human.
Moment geduld...