We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Horizontaal toezicht

Horizontaal toezicht

In 2009 zijn de Belastingdienst en ESJ een samenwerkingsovereenkomst aangegaan waarmee het zogeheten horizontale toezicht van kracht is geworden.  Dit biedt de mogelijkheid om belastingaangiften sneller af te handelen en daardoor een duidelijker fiscaal beeld van een onderneming te verkrijgen. Klanten van ESJ kunnen op vrijwillige basis deelnemen aan deze vorm van toezicht.

Afspraken Belastingdienst

Aan de totstandkoming van dit convenant is intensief contact vooraf gegaan. ESJ is in 2008 door de Belastingdienst benaderd om deel te nemen aan dit project. Wij hebben er toen bewust voor gekozen om eerst zelf, als belastingplichtige, te ervaren wat horizontaal toezicht voor invloed heeft op onze organisatie. Op basis van die ervaringen hebben we een convenant afgesloten waar onze klanten gebruik van kunnen maken. Daarnaast is het ook het formaliseren van een werkwijze die we al toepassen. Onze specialisten hebben regelmatig overleg met de fiscus over het toepassen van specifieke regels.

Waarom kiezen voor horizontaal toezicht?

Op dit moment blijft u als ondernemer vaak lang in onzekerheid over uw fiscale positie. De Belastingdienst werkt “in het verleden” terwijl u met de actuele gang van zaken bezig bent. Door gebruik te maken van horizontaal toezicht hebt u eerder duidelijkheid over de visie van de Belastingdienst. Dat biedt vele voordelen. Het geeft echter ook verplichtingen aan u, uw organisatie, uw financieel adviseur en de Belastingdienst.

Horizontaal toezicht wel of niet interessant?

Uw relatiebeheerder informeert graag nader of horizontaal toezicht interessant is voor uw bedrijfsvoering en vertelt u meer over de voorwaarden die daarbij van toepassing zijn.

Gerelateerde artikelen

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Klik hier »×