Het afgelopen jaar hebben veel bedrijven moeite gehad om nieuw personeel te vinden. En als u dan een nieuwe medewerker hebt gevonden, dan wilt u die natuurlijk ook behouden. Het vormen van een goede employee experience is daarom belangrijk geworden. Hierin zien we dat de employee experience steeds meer online plaatsvindt.

Alle ervaringen bij een bedrijf vormen een mening bij de werknemer. Dat gaat al vanaf het eerste contact met het bedrijf, de werving, pre en onboarding, de ontwikkeling en het carrièrepad binnen het bedrijf tot aan het moment dat diegene het bedrijf weer verlaat.

We zien dat deze ervaringen zich steeds meer online afspelen. Dit is ook logisch; de afgelopen jaren heeft hybride werken een enorme opmars gemaakt. Werknemers willen werken waar en wanneer zij dat kunnen. Dit vraagt om een goed digitaal landschap. Maar hoe blijft u met uw bedrijf en als manager betrokken bij uw medewerkers? Het is daarom verstandig kritisch te kijken naar de interne HR processen. Wat kan online en wat niet? Verlofaanvragen, declaraties, verzuimregistratie of signalen bij belangrijke actiepunten zoals een contractbespreking kunt u allemaal automatiseren.

In onderstaande checklist staan taken die makkelijk te automatiseren zijn. Kunt u in dit lijstje meer dan 4 kruisjes zetten, dan kan HR software u veel tijd besparen.
 

HR.jpg


Wilt u graag weten welke taken u kunt automatiseren en zo tijd kunt besparen? Ralf Nouws en Guido Sins denken graag met u mee en voeren een quick scan uit van uw digitale omgeving. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met Ralph via ralph.nouws@esj.nl of met Guido via guido.sins@esj.nl. U kunt ons ook bellen via 088-0320600.

Neem contact op

*
*
*
*
*

Meer blogs

Evalueren en digitaliseren

Voor het automatiseren van de gesprekscyclus maken we bij ESJ HR- en Salarisadvies gebruik van het HR-totaalpakket Daywize.

Implementatie van een gesprekscyclus

Als uw doel is om talent te behouden en een gezonde werkcultuur te bevorderen, dan is het implementeren van een gesprekscyclus, gericht is op dialoog en het voeren van constructieve gesprekken tussen werkgevers en werknemers, van onschatbare waarde.

Waarom salaris benchmarking?

Door een benchmark uit te voeren kunt u als werkgever ervoor zorgen dat uw beloningsstructuur concurrerend blijft. Dit is ook van belang om nieuwe getalenteerde werknemers aan te trekken.

Nieuwe werknemer ziek bij indiensttreding

Een zieke werknemer kan heel wat geld, tijd en energie kosten. Dit is vervelend voor de werknemer zelf, maar ook de werkgever zit er niet op te wachten. Wat doet u als een nieuwe werknemer meteen bij indiensttreding meldt dat hij ziek is?

Wat als een zieke medewerker zich niet houdt aan de regels?

Wat kunt u doen als een zieke medewerker zich niet aan de regels houdt?

Arbeidsmarktwetgeving op de schop

Begin april is de voortgangsbrief van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verschenen. Hierin geeft hij een update over de hervorming van het arbeidsmarktbeleid in Nederland.