Het afgelopen jaar hebben veel bedrijven moeite gehad om nieuw personeel te vinden. En als u dan een nieuwe medewerker hebt gevonden, dan wilt u die natuurlijk ook behouden. Het vormen van een goede employee experience is daarom belangrijk geworden. Hierin zien we dat de employee experience steeds meer online plaatsvindt.

Alle ervaringen bij een bedrijf vormen een mening bij de werknemer. Dat gaat al vanaf het eerste contact met het bedrijf, de werving, pre en onboarding, de ontwikkeling en het carrièrepad binnen het bedrijf tot aan het moment dat diegene het bedrijf weer verlaat.

We zien dat deze ervaringen zich steeds meer online afspelen. Dit is ook logisch; de afgelopen jaren heeft hybride werken een enorme opmars gemaakt. Werknemers willen werken waar en wanneer zij dat kunnen. Dit vraagt om een goed digitaal landschap. Maar hoe blijft u met uw bedrijf en als manager betrokken bij uw medewerkers? Het is daarom verstandig kritisch te kijken naar de interne HR processen. Wat kan online en wat niet? Verlofaanvragen, declaraties, verzuimregistratie of signalen bij belangrijke actiepunten zoals een contractbespreking kunt u allemaal automatiseren.

In onderstaande checklist staan taken die makkelijk te automatiseren zijn. Kunt u in dit lijstje meer dan 4 kruisjes zetten, dan kan HR software u veel tijd besparen.
 

HR.jpg


Wilt u graag weten welke taken u kunt automatiseren en zo tijd kunt besparen? Ralf Nouws en Guido Sins denken graag met u mee en voeren een quick scan uit van uw digitale omgeving. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met Ralph via ralph.nouws@esj.nl of met Guido via guido.sins@esj.nl. U kunt ons ook bellen via 088-0320600.

Neem contact op

*
*
*
*
*

Meer blogs

Brutoloon belastingvrij ruilen voor netto vergoeding?

Met een zogenaamde cafetariaregeling kunnen uw werknemers brutoloon onder voorwaarden belastingvrij ruilen voor een netto vergoeding. Dat is, ook onder voorwaarden, mogelijk zonder dat het u als werkgever extra geld kost.

Grip op verzuim, alles in één dossier

Data speelt een cruciale rol om de huidige situatie omtrent verzuim binnen de organisatie te bepalen. Hoe kunt u deze informatie registreren? We nemen u mee in de diverse modules.

Sprake van verzuim? We nemen u mee in de re-integratieverplichtingen

Indien een medewerker arbeidsongeschikt raakt, hebben zowel medewerker als werkgever re-integratieverplichtingen. De Wet Verbetering Poortwachter heeft als doel de re-integratie van zieke medewerkers te bevorderen en zo langdurig ziekteverzuim te voorkomen.

Gezonde werknemers, gezonde resultaten

Het welzijn van werknemers is van essentieel belang voor het succes van elke organisatie. Er zijn talrijke motiverende factoren om te investeren in duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie. Maar hoe pakt u dit aan?

Optimaliseer vitaliteit door de inzet van een fitness en/of fietsenregeling

Uw werknemers in beweging krijgen is één manier om de vitaliteit te vergroten. Als werkgever kunt u hieraan bijdragen door een fitness en/of fietsregeling aan te bieden aan uw werknemers. Maar hoe zitten deze regelingen in elkaar en wat hebben ze voor gevolgen op de loonstrook van uw werknemer?

Evalueren en digitaliseren

Voor het automatiseren van de gesprekscyclus maken we bij ESJ HR- en Salarisadvies gebruik van het HR-totaalpakket Daywize.