Het afgelopen jaar hebben veel bedrijven moeite gehad om nieuw personeel te vinden. En als u dan een nieuwe medewerker hebt gevonden, dan wilt u die natuurlijk ook behouden. Het vormen van een goede employee experience is daarom belangrijk geworden. Hierin zien we dat de employee experience steeds meer online plaatsvindt.

Alle ervaringen bij een bedrijf vormen een mening bij de werknemer. Dat gaat al vanaf het eerste contact met het bedrijf, de werving, pre en onboarding, de ontwikkeling en het carrièrepad binnen het bedrijf tot aan het moment dat diegene het bedrijf weer verlaat.

We zien dat deze ervaringen zich steeds meer online afspelen. Dit is ook logisch; de afgelopen jaren heeft hybride werken een enorme opmars gemaakt. Werknemers willen werken waar en wanneer zij dat kunnen. Dit vraagt om een goed digitaal landschap. Maar hoe blijft u met uw bedrijf en als manager betrokken bij uw medewerkers? Het is daarom verstandig kritisch te kijken naar de interne HR processen. Wat kan online en wat niet? Verlofaanvragen, declaraties, verzuimregistratie of signalen bij belangrijke actiepunten zoals een contractbespreking kunt u allemaal automatiseren.

In onderstaande checklist staan taken die makkelijk te automatiseren zijn. Kunt u in dit lijstje meer dan 4 kruisjes zetten, dan kan HR software u veel tijd besparen.
 

HR.jpg


Wilt u graag weten welke taken u kunt automatiseren en zo tijd kunt besparen? Ralf Nouws en Guido Sins denken graag met u mee en voeren een quick scan uit van uw digitale omgeving. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met Ralph via ralph.nouws@esj.nl of met Guido via guido.sins@esj.nl. U kunt ons ook bellen via 088-0320600.

Neem contact op

*
*
*
*
*

Meer blogs

Inzetten op een leven lang ontwikkelen in uw organisatie?

Met de Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het MKB (SLIM) ontvangt u maximaal € 24.999 subsidie voor het ontwikkelen en uitvoeren van een leer- en ontwikkeltraject.

Slim verlofbeheer: Verhoog werkplezier en effectiviteit

Een goed verlofbeleid biedt mogelijkheden om de tevredenheid en betrokkenheid van uw team te verhogen. Zorg dat uw beleid voldoet aan de wetgeving en de behoeften van uw team. Dit draagt bij aan een positieve werkcultuur.

Automatiseer verlofbeheer voor maximale efficiëntie

Verlof registreren is van groot belang, maar kan veel tijd kosten wanneer dit niet geautomatiseerd geregistreerd wordt. Automatiseer uw verlof registratie in Nmbrs of Daywize en houd meer tijd over om te focussen op andere werkzaamheden.

Brutoloon belastingvrij ruilen voor netto vergoeding?

Met een zogenaamde cafetariaregeling kunnen uw werknemers brutoloon onder voorwaarden belastingvrij ruilen voor een netto vergoeding. Dat is, ook onder voorwaarden, mogelijk zonder dat het u als werkgever extra geld kost.

Grip op verzuim, alles in één dossier

Data speelt een cruciale rol om de huidige situatie omtrent verzuim binnen de organisatie te bepalen. Hoe kunt u deze informatie registreren? We nemen u mee in de diverse modules.

Sprake van verzuim? We nemen u mee in de re-integratieverplichtingen

Indien een medewerker arbeidsongeschikt raakt, hebben zowel medewerker als werkgever re-integratieverplichtingen. De Wet Verbetering Poortwachter heeft als doel de re-integratie van zieke medewerkers te bevorderen en zo langdurig ziekteverzuim te voorkomen.