Waar moet het in de gesprekscyclus over gaan?

Als uw doel is om talent te behouden en een gezonde werkcultuur te bevorderen, dan is het implementeren van een gesprekscyclus, gericht is op dialoog en het voeren van constructieve gesprekken tussen werkgevers en werknemers, van onschatbare waarde. Door een dergelijke cyclus te omarmen en daarbij een faciliterende en coachende leiderschapsstijl toe te passen, kunt u niet alleen de betrokkenheid van uw team vergroten, maar ook het behoud van talent versterken en een positieve werkomgeving bevorderen.

Het succesvol implementeren van een gesprekscyclus vereist een doordachte aanpak en betrokkenheid op alle niveaus van de organisatie. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten om tot een goed gesprek te komen?

  1. Luisteren en empathie

  2. Openheid en transparantie

  3. Constructieve feedback

  4. Doelgerichtheid

  5. Erkenning van successen

  6. Ontwikkelingsgerichtheid

  7. Flexibiliteit

  8. Follow-up en opvolging

Door deze aandachtspunten te integreren binnen de gesprekscyclus creëert u een omgeving waarin werknemers zich kunnen ontwikkelen en groeien.

 

Aan de slag met talentontwikkeling?

In de huidige arbeidsmarkt kan de invulling van een vacature door de juiste persoon erg kostbaar zijn. Zeker als je ook kijkt naar de indirecte kosten op het moment dat een vacature open staat. Geef medewerkers de kans om zich te ontwikkelen en verhoog hiermee de motivatie en betrokkenheid. Dit vermindert het verloop van personeel en kan de continuïteit van kennis en ervaring binnen de organisatie waarborgen.

Het TMA-assessment is een waardevol instrument dat wij gebruiken om talentontwikkeling te ondersteunen. Door middel van het TMA-assessment bieden we gedetailleerd inzicht in de sterke punten, motivaties en ontwikkelingsbehoeften van individuen binnen uw organisatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden om effectief aan de slag te gaan met de gesprekscyclus en talentontwikkeling binnen uw organisatie? Wij komen graag in contact.

Marloes Beekman

Manager HR- en Salarisadvies
Stuur Marloes een email Bel Marloes via +31 6 24 595 404
Marloes Beekman 460x400.png

 

 

Meer blogs

Top 10 wijzigingen voor de werkgever 2025

Heeft u personeel in dienst? Werkt u met zzp’ers? Op 1 januari 2025 is er weer een flink aantal wijzigingen doorgevoerd voor u als werkgever en als dga. Wij wijzen u op tien belangrijke punten.

ZZP'ers of loondienst?

ZZP’ers die de regels niet naleven worden ook wel schijnzelfstandigen genoemd. We praten u bij over het handhavingsmoratorium en de wet VBAR.

Automatisering: de sleutel tot efficiënte recruitment en onboarding-processen

In de huidige, snel veranderende arbeidsmarkt is efficiëntie van cruciaal belang. Automatisering speelt hierin een sleutelrol, vooral bij recruitment en onboarding.

Als werkgever kunt u kosten besparen met de LIV en LKV

Er zijn verschillende financiële regelingen beschikbaar om werkgevers te ondersteunen bij het in dienst nemen en houden van personeel. Twee belangrijke regelingen zijn het Lage-inkomensvoordeel (LIV) en het Loonkostenvoordeel (LKV).

Prinsjesdag 2024: de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en HR

Wat staat er in de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid? Wij zetten de belangrijkste maatregelen voor HR uit het regeerprogramma voor u op een rij.

Inzetten op een leven lang ontwikkelen in uw organisatie?

Met de Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het MKB (SLIM) ontvangt u maximaal € 24.999 subsidie voor het ontwikkelen en uitvoeren van een leer- en ontwikkeltraject.