We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Vendor due diligence

Wij kijken ook achter de komma

Tijdens het aan- en verkoopproces van een onderneming wordt na het tekenen van de letter of intent veelal een due diligence onderzoek verricht (boekenonderzoek). Het doel van dit onderzoek is de risico’s identificeren die voor de koper van belang zijn.

Als verkoper kunt u voorafgaand aan het overnameproces zelf een due diligence onderzoek laten uitvoeren. Door eenmalig deze vendor due diligence (VDD) uit te laten voeren worden niet alleen de waarde van onderneming maar ook de risico’s van uw bedrijf in kaart gebracht. Dat biedt u als verkoper inzicht of uw onderneming verkoopklaar is.

Omdat alles in één document staat is bovendien de basis voor onderhandelen en bieden voor iedereen gelijk. Daarnaast zorgt het uitvoeren van de VDD voor aanzienlijke besparing in kosten en tijd, voor zowel verkoper als mogelijke koper.

Een due diligence onderzoek van ESJ biedt u:

  1. Een volledig onderzoek waarbij alle bedrijfsaspecten betrokken worden; organisatie, financiën, fiscale aspecten, HR en arbeidsvoorwaarden, juridisch en operationele processen.
  2. Een optimale voorbereiding op de verkoop, het verkoopklaar maken en begeleiding tijdens het verkoopproces.
  3. Een overzichtelijke en onhankelijke rapportage die de basis vormt voor onderhandelingen en alle partijen van dezelfde informatie voorziet.

Gerelateerde artikelen

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Klik hier »×