WIJ KIJKEN NAAR MEER DAN ALLEEN DE FINANCIËLE WAARDE

Veel ondernemers worstelen met de overdracht van hun onderneming. U heeft uw onderneming opgebouwd en succesvol gemaakt. Eens komt de dag dat u het tijd vindt om uw opvolging te regelen.

Dat kan iemand uit de familie zijn, één van uw medewerkers of een externe kandidaat. Bedrijfsoverdracht betekent ook het afscheid nemen van uw geesteskind, een emotionele gebeurtenis die niet onderschat mag worden. Daarom is het verstandig hier tijdig over na te denken.

Uit recent onderzoek blijkt overduidelijk dat het thema bedrijfsoverdracht bij ondernemers ouder dan 50 jaar enorm leeft. Een tijdige, gedegen zakelijke en emotionele voorbereiding van uw bedrijfsoverdracht is van cruciaal belang.

Goede planning is een belangrijke voorwaarde om het overdrachtsproces succesvol te maken. U kunt dan ook niet vroeg genoeg beginnen met het plannen en regelen van uw opvolging.

Het ESJ Corporate Finance team staat voor u klaar! Wij begeleiden in teamverband het totale overnametraject, van het verkoopklaar maken van ondernemingen tot het ondersteunen van het postfusie integratieproces en adviseren bij opvolgingsvraagstukken binnen het familiebedrijf.

Direct contact?

Ivo Laurijssens

Senior Corporate Finance Adviseur

Ivo Laurijssens.png

Lees meer over corporate finance

Aankoop- en verkoopbegeleiding

Wat de reden van een bedrijfsovername ook is, het is van belang om in een vroeg stadium inzicht te hebben in uw persoonlijke ambities, kwaliteiten én de financiële haalbaarheid van uw plannen.

Vendor due diligence

Tijdens het aan- en verkoopproces van een onderneming wordt na het tekenen van de letter of intent vaak een due diligence onderzoek uitgevoerd. Het doel van dit onderzoek is het identificeren van de risico's die voor de koper van belang zijn.

Ons team

Maak kennis met onze Corporate Finance specialisten.

Bedrijfswaardering

De waarde van een bedrijf is per definitie subjectief. Harde gegevens zoals de jaarrekening spelen natuurlijk een belangrijke rol bij de waardebepaling van het bedrijf, maar minstens zo belangrijk zijn de toekomstverwachtingen.

Tips voor een goede (liquide) conditie

Voor ondernemers is het essentieel om het werkkapitaal te optimaliseren. Hierdoor kunt u eenvoudiger investeren in groei en vergroot u de flexibiliteit van uw onderneming. Het geld moet dan niet vastzitten in voorraden en openstaande facturen.

Conflictbemiddeling

Soms dreigt een geschil vast te lopen. Dan kan neutrale gesprekbegeleiding een snelle, effectieve en kostenefficiënte manier zijn om gezamenlijk toch tot een oplossing te komen.