WAT IS EEN VENDOR DUE DILIGENCE?

Tijdens het aan- en verkoopproces van een onderneming wordt na het tekenen van de letter of intent vaak een due diligence onderzoek verricht (boekenonderzoek). Het doel van dit onderzoek is het identificeren van de risico's die voor de koper van belang zijn.

Als verkoper kunt u voorafgaand aan het overnameproces zelf een due diligence onderzoek laten uitvoeren. Door eenmalig deze vendor due diligence (VDD) te laten uitvoeren, worden niet alleen de waarde van onderneming, maar ook de risico’s van uw bedrijf in kaart gebracht. Dat biedt u als verkoper inzicht in de vraag of uw onderneming verkoopklaar is.

Omdat alles in één document staat, is bovendien de basis voor onderhandelen en bieden voor iedereen gelijk. Daarnaast zorgt het uitvoeren van de VDD voor aanzienlijke besparing in kosten en tijd, voor zowel verkoper als mogelijke koper.
 

EEN DUE DILIGENCE ONDERZOEK VAN ESJ BIEDT U:

  1. Een volledig onderzoek waarbij alle bedrijfsaspecten betrokken worden; organisatie, financiën, fiscale aspecten, HR en arbeidsvoorwaarden, juridische en operationele processen.

  2. Een optimale voorbereiding op de verkoop, het verkoopklaar maken en begeleiding tijdens het verkoopproces.

  3. Een overzichtelijke en onafhankelijke rapportage die de basis vormt voor onderhandelingen en alle partijen van dezelfde informatie voorziet.

 

Direct contact?

Ivo Laurijssens

Senior Corporate Finance Adviseur

Ivo Laurijssens.png

Lees meer over corporate finance

Aankoop- en verkoopbegeleiding

Wat de reden van een bedrijfsovername ook is, het is van belang om in een vroeg stadium inzicht te hebben in uw persoonlijke ambities, kwaliteiten én de financiële haalbaarheid van uw plannen.

Ons team

Maak kennis met onze Corporate Finance specialisten.

Bedrijfswaardering

De waarde van een bedrijf is per definitie subjectief. Harde gegevens zoals de jaarrekening spelen natuurlijk een belangrijke rol bij de waardebepaling van het bedrijf, maar minstens zo belangrijk zijn de toekomstverwachtingen.

Emoties bij de verkoop van uw bedrijf

Veel ondernemers worstelen met de overdracht van hun onderneming. U heeft uw onderneming opgebouwd, maar er komt een dag dat u het tijd vindt om uw opvolging te regelen.

Tips voor een goede (liquide) conditie

Voor ondernemers is het essentieel om het werkkapitaal te optimaliseren. Hierdoor kunt u eenvoudiger investeren in groei en vergroot u de flexibiliteit van uw onderneming. Het geld moet dan niet vastzitten in voorraden en openstaande facturen.

Conflictbemiddeling

Soms dreigt een geschil vast te lopen. Dan kan neutrale gesprekbegeleiding een snelle, effectieve en kostenefficiënte manier zijn om gezamenlijk toch tot een oplossing te komen.