Wat is een vendor due diligence?

Tijdens het aan- en verkoopproces van een onderneming wordt na het tekenen van de letter of intent vaak een due diligence onderzoek verricht (boekenonderzoek). Het doel van dit onderzoek is het identificeren van de risico's die voor de koper van belang zijn.

Als verkoper kunt u voorafgaand aan het overnameproces zelf een due diligence onderzoek laten uitvoeren. Door eenmalig deze vendor due diligence (VDD) te laten uitvoeren, worden niet alleen de waarde van onderneming, maar ook de risico’s van uw bedrijf in kaart gebracht. Dat biedt u als verkoper inzicht in de vraag of uw onderneming verkoopklaar is.

Omdat alles in één document staat, is bovendien de basis voor onderhandelen en bieden voor iedereen gelijk. Daarnaast zorgt het uitvoeren van de VDD voor aanzienlijke besparing in kosten en tijd, voor zowel verkoper als mogelijke koper.
 

EEN DUE DILIGENCE ONDERZOEK VAN ESJ BIEDT U:
  1. Een volledig onderzoek waarbij alle bedrijfsaspecten betrokken worden; organisatie, financiën, fiscale aspecten, HR en arbeidsvoorwaarden, juridische en operationele processen.
  2. Een optimale voorbereiding op de verkoop, het verkoopklaar maken en begeleiding tijdens het verkoopproces.
  3. Een overzichtelijke en onafhankelijke rapportage die de basis vormt voor onderhandelingen en alle partijen van dezelfde informatie voorziet.

Neem voor meer informatie contact met ons op en maak een afspraak bij een van onze vestigingen.

Direct persoonlijk advies?

Ton Kuipers
Ton Kuipers

Adviseur Corporate Finance

Stuur Ton een email

Bel Ton via +31 6 21999919