In heel veel sectoren is er een fors tekort aan medewerkers. Het is dan vaak enorm jammer als een nieuwe medewerker vroegtijdig uit de onderneming vertrekt. Het is ook een niet-lonende investering als medewerkers, die na een lang opleidingstraject eindelijk productief zijn, zelf besluiten te vertrekken. Hoe kunt u medewerkers op een voor hen boeiende wijze aan uw onderneming binden?
 

ONTWIKKELEN VAN TALENT STIMULEREN

Ontwikkeling staat bovenaan. Als er aan een werknemer wordt gevraagd waarom hij bij een organisatie wil (blijven) werken, staan tijd, ruimte en budget voor persoonlijke en professionele ontwikkeling steeds in de top 5. Medewerkers die zich kunnen ontwikkelen, hebben dus een reden minder om te vertrekken.

Versterk wat werkt! Zet medewerkers nog meer in hun kracht en laat hen dingen doen waar ze goed in zijn.

Een belangrijk HR-instrument om dit te bewerkstelligen is het integreren van een effectieve gesprekscyclus. Dit verhoogt performance en betrokkenheid.

Wij komen graag met u in contact om voor uw organisatie aan de slag te gaan met het opstellen van een moderne gesprekscyclus en de inrichting van de juiste infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van functieprofielen en het in kaart brengen van individuele talenten. Wij vertellen u ook graag meer over de mogelijkheden om subsidie aan te vragen middels de SLIM-regeling! Marloes Beekman en Iris van Heel zijn bereikbaar via hrmadvies@esj.nl of via 088-0320600!

Maakt u al gebruik van Nmbrs? Dan kunt u middels add-on Nmbrs Perform op eenvoudige wijze uw gesprekscyclus digitaliseren. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met Ralph Nouws via ralph.nouws@esj.nl of via 088-0320600.

Neem contact op

*
*
*
*
*

Meer blogs

Grip op verzuim, alles in één dossier

Data speelt een cruciale rol om de huidige situatie omtrent verzuim binnen de organisatie te bepalen. Hoe kunt u deze informatie registreren? We nemen u mee in de diverse modules.

Sprake van verzuim? We nemen u mee in de re-integratieverplichtingen

Indien een medewerker arbeidsongeschikt raakt, hebben zowel medewerker als werkgever re-integratieverplichtingen. De Wet Verbetering Poortwachter heeft als doel de re-integratie van zieke medewerkers te bevorderen en zo langdurig ziekteverzuim te voorkomen.

Gezonde werknemers, gezonde resultaten

Het welzijn van werknemers is van essentieel belang voor het succes van elke organisatie. Er zijn talrijke motiverende factoren om te investeren in duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie. Maar hoe pakt u dit aan?

Optimaliseer vitaliteit door de inzet van een fitness en/of fietsenregeling

Uw werknemers in beweging krijgen is één manier om de vitaliteit te vergroten. Als werkgever kunt u hieraan bijdragen door een fitness en/of fietsregeling aan te bieden aan uw werknemers. Maar hoe zitten deze regelingen in elkaar en wat hebben ze voor gevolgen op de loonstrook van uw werknemer?

Evalueren en digitaliseren

Voor het automatiseren van de gesprekscyclus maken we bij ESJ HR- en Salarisadvies gebruik van het HR-totaalpakket Daywize.

Implementatie van een gesprekscyclus

Als uw doel is om talent te behouden en een gezonde werkcultuur te bevorderen, dan is het implementeren van een gesprekscyclus, gericht is op dialoog en het voeren van constructieve gesprekken tussen werkgevers en werknemers, van onschatbare waarde.