DE WERELD VRAAGT OM VERDUURZAMING

In de 21e eeuw groeit de wereldbevolking naar meer dan 9 miljard mensen en een goede leefbaarheid binnen de grenzen van onze planeet is actueler dan ooit. De overheid vindt duurzaam ondernemen erg belangrijk en verlangt van u als ondernemer steeds meer dat u verantwoord omgaat met energie, voedsel, de hoeveelheid beschikbare grondstoffen etc. Gelukkig staat u niet alleen voor deze uitdaging. De adviseurs van ESJ helpen u om in aanmerking te komen voor tegemoetkomingen, zoals een subsidie voor duurzaam ondernemen. 
 

DUURZAAM ONDERNEMEN MET ESJ

Met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) draagt een bedrijf verantwoordelijkheid voor de gevolgen van de bedrijfsactiviteiten op de maatschappij. Dit vraagt om een duurzame en strategische kijk op ontwikkelingen die tot veranderingen in onze samenleving leiden. ESJ helpt u hierbij.

In het MKB is het duurzaam ondernemen met een flinke opmars bezig. Niet alleen vanuit verantwoordelijkheid en betrokkenheid, maar ook omdat het uiteindelijk goed is voor de onderneming zelf. Door op een innovatieve manier op veranderingen in te spelen, kunt u als ondernemer uw marktpositie handhaven en verbeteren. ESJ ondersteunt innoverende ondernemers, zodat zij in aanmerking komen voor fiscale tegemoetkomingen of een subsidie voor duurzaam ondernemen.
 

SUBSIDIE VOOR DUURZAAM ONDERNEMEN

Bent u MKB ondernemer of ZZP’er en ontwikkelt u producten? Bent u bezig met de ontwikkeling van software of het optimaliseren van bedrijfsprocessen? Dan komt u mogelijk al in aanmerking voor financiële ondersteuning. Wat voor u vanzelfsprekend lijkt, kan technisch vernieuwend zijn. De Nederlandse overheid stimuleert MKB ondernemers met subsidies als het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal ondernemen. Nederland is een kennisland en wil dat ook blijven.

 

MEER INFORMATIE OVER DE SUBSIDIE VOOR DUURZAAM ONDERNEMEN

Wilt u weten wat de voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam beleggen voor u zijn? De specialisten van ESJ helpen duurzame ondernemers met het aanvragen en optimaliseren van subsidies, kredieten en het behalen van fiscale voordelen.

 

Lees meer over duurzaam ondernemen

Investeringssubsidie duurzame energie 2023

De overheid wil vaart maken met de transitie naar duurzame energie. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is dan ook voor 2023 weer aangepast en voor meer mensen bereikbaar.

EIA/MIA/VAMIL

Investeren in energiezuinige en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen wordt door de overheid gestimuleerd. U kunt gebruik maken van een fiscaal voordeel, maar dan moet wel volgens de spelregels worden gehandeld.

Waarom duurzaam ondernemen?

We zetten de voordelen van duurzaam ondernemen voor u op een rijtje.

Wat kunnen we voor u doen?

Aan de hand van een bedrijfsscan kunt u bepalen waar u nu staat in het kader van duurzaam ondernemen en waar uw kansen (nog meer) liggen.

Duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen gaat in feite volgens dezelfde methode als “normaal” beleggen, maar er vindt een extra selectie plaats.

De Anti Waste Scan

Denkt u dat u kosten kunt besparen en wilt u weten of uw kosten rechtmatig worden besteed? ESJ analyseert met de anti waste scan waar uw kansen liggen.

Transparantie bij fondsenwerving

Het is van groot belang om als goede doelen stichting iedere onduidelijkheid over de besteding van gelden te voorkomen.