DE VOORDELEN VAN DUURZAAM ONDERNEMEN

Het Global Reporting Initiative (GRI) heeft indicatoren ontwikkeld om ondernemingen op duurzaamheid te toetsen. Deze indicatoren zorgen voor een bewuste en duurzame benadering door ondernemingen, hetgeen leidt tot:

  • een solide strategie

  • verbeteringen in uw bedrijfsvoering

  • verhoging van de efficiëntie en innovatie

  • minder kosten

  • betere concurrentiepositie

  • vergroten van uw aantrekkelijkheid als werkgever

  • minder risico’s
     

MEER INFORMATIE OVER MVO

Wilt u uw onderneming laten toetsen op duurzaamheid? Neem dan voor meer informatie contact op met Alphons van de Ven, Belastingadviseur bij ESJ.

Lees meer over duurzaam ondernemen

Investeringssubsidie duurzame energie 2023

De overheid wil vaart maken met de transitie naar duurzame energie. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is dan ook voor 2023 weer aangepast en voor meer mensen bereikbaar.

EIA/MIA/VAMIL

Investeren in energiezuinige en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen wordt door de overheid gestimuleerd. U kunt gebruik maken van een fiscaal voordeel, maar dan moet wel volgens de spelregels worden gehandeld.

Wat kunnen we voor u doen?

Aan de hand van een bedrijfsscan kunt u bepalen waar u nu staat in het kader van duurzaam ondernemen en waar uw kansen (nog meer) liggen.

Duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen gaat in feite volgens dezelfde methode als “normaal” beleggen, maar er vindt een extra selectie plaats.

De Anti Waste Scan

Denkt u dat u kosten kunt besparen en wilt u weten of uw kosten rechtmatig worden besteed? ESJ analyseert met de anti waste scan waar uw kansen liggen.

Transparantie bij fondsenwerving

Het is van groot belang om als goede doelen stichting iedere onduidelijkheid over de besteding van gelden te voorkomen.