UW PERSOONLIJKE FINANCIËLE PLANNING

Als ondernemer kunt u te maken krijgen met complexe en ingrijpende beslissingen. Denk hierbij aan gebeurtenissen als een huwelijk, echtscheiding, schenken en erven en het regelen van een pensioenvoorziening. Een persoonlijke financiële planning biedt overzicht en duidelijkheid. Wij zien uw financiële en fiscale positie als een persoonlijke “legpuzzel”, waarbij wij - in nauw overleg met u – ervoor zorgen dat de stukjes op hun plaats vallen. Zo heeft u een goed overzicht.

 

FISCAAL ADVIES EN FINANCIËLE PLANNING

ESJ staat u van start tot finish bij met onafhankelijk fiscaal advies tijdens alle fasen van uw ondernemerschap. Samen met u zorgen wij dat u het zakelijk en privé altijd goed op orde heeft en dat u onderbouwde beslissingen kunt nemen. Zo gaan zakelijk en privé hand in hand, en niet ten koste van elkaar. Uw persoonlijke financiële planning staat bij ons centraal en ons advies wordt daarom volledig op maat gemaakt. Met een persoonlijke adviseur die volledig op de hoogte is van uw situatie, krijgt u altijd gepast advies.

 

MEER WETEN?

Kom in contact met de specialisten van ESJ voor fiscaal advies passend bij uw persoonlijke financiële planning. ESJ helpt u verder!

 

Theo van Vugt

Belastingadviseur
Stuur Theo een email Bel Theo via +31 6 53 836 280
Theo van Vugt 460x400.png

Lees meer over

Plan uw inkomen

Door het in kaart brengen van uw financiële positie, toekomstwensen, maar ook eventuele risico’s, krijgt u inzicht en kunt u tijdig maatregelen nemen om financiële rust te bereiken.

Ondernemer en pensioen

De wijze waarop u pensioen kunt opbouwen is afhankelijk van uw fiscale status, DGA of zelfstandig ondernemer. In elke situatie zijn hiervoor andere fiscale regels van toepassing.

Huwelijk en (echt)scheiding

Het aangaan of ontbinden van samenlevingsovereenkomsten, huwelijk of (echt)scheiding zijn vaak door emoties ingegeven. Een duidelijke uitleg over de toekomstige financiële consequenties kan het verloop van de procedure aanzienlijk versoepelen.

Echtscheiding

In dit artikel besteden wij aandacht aan vier veel voorkomende valkuilen van de fiscale gevolgen bij een echtscheiding.

Regelgeving 'internationale' scheiding

Gaat u scheiden en heeft u direct na uw huwelijk in het buitenland gewoond of heeft u beiden (ook) een buitenlandse nationaliteit, dan geldt een nieuwe Europese verordening.

Woning na echtscheiding niet tot ‘sint-juttemis’ onverdeeld laten

Kan men na een echtscheiding afspreken dat de woning onverdeeld blijft en kan dit voor onbepaalde tijd gelden? Welke wettelijke termijn is van belang? Wat heeft de rechtbank hierover beslist? Wat is goed om te weten en om te doen?

Belangenbehartiging bij ziekte

Bent u door een ongeval of ziekte tijdelijk of langdurig niet in staat uw bedrijf te runnen? Wie regelt dan uw financiële en zakelijke belangen? Dit kunt u regelen met een levenstestament.

Startersvrijstelling overdrachtsbelasting

Als een woningeigenaar een deel van zijn eigendom overdraagt aan zijn partner, is het mogelijk dat deze de startersvrijstelling voor de overdrachtsbelasting benut. Hierdoor betaalt men eenmalig geen overdrachtsbelasting. Is dit een handige zet, als men geen 35 jaar oud is?