Wij zien uw financiële en fiscale positie als een persoonlijke “legpuzzel”, waarvan wij - in nauw overleg met u - de stukjes in elkaar proberen te passen. Zo zorgen we dat privé en zaak niet ten koste gaan van elkaar, maar elkaar juist aanvullen en versterken.
 

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Naast de kennis van het familierecht, bent u met name voor de financiële en fiscale invalshoek bij ons aan het juiste adres.  Het aangaan of ontbinden van samenlevingsovereenkomsten, huwelijk of (echt)scheiding zijn vaak ook door emoties ingegeven. In onze praktijk blijkt dat een duidelijke uitleg over de toekomstige financiële consequenties het verloop van de echtscheidingsprocedure aanzienlijk versoepelt en escalatie van het conflict kan voorkomen!

Onderstaand een aantal items waarbij onze deskundigheid toegevoegde waarde kan bieden:

Inkomenspositie

  • Samenlevingscontracten, huwelijkse voorwaarden of trouwen in gemeenschap van goederen

  • Fiscale consequenties van kinder- en partneralimentatie

  • Financiële situatie na scheiding (netto inkomens- en vermogenspositie)

  • Verdeling lijfrente- en kapitaalverzekeringen

  • Pensioenverevening
     

Boedelverdeling

  • De eigen woning en daarbij behorende hypotheek (bijleenregeling)

  • De waardering en verdeling van de aandelen of uw onderneming

Ook aan de “nazorg” besteden wij aandacht, hierbij kunt u denken aan aanpassing van testamenten en verzekeringen.
 

ONZE WERKWIJZE

Door de langdurige vertrouwensrelatie die wij met onze klanten hebben, worden wij vaak al in een vroegtijdig stadium van het echtscheidingsproces betrokken. Wij treden dan vaak als regisseur in dit proces op, waarbij wij contacten onderhouden met de advocaat, notaris, bank en andere partijen die uw belangen behartigen. Indien gewenst en mogelijk kunnen wij ook voor beide partijen optreden (mediation). Ook als u al in contact bent met een advocaat, is het raadzaam om ons als “sparring-partner” voor financieel en/of fiscaal-juridisch advies in te schakelen. Overigens weet de advocatuur ons vaak ook rechtstreeks te vinden.

Wilt u weten wat wij voor u in elk stadium van uw ondernemerschap en privé kunnen betekenen? Wij kijken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Theo van Vugt

Belastingadviseur
Stuur Theo een email Bel Theo via +31 6 53 836 280
Theo van Vugt 460x400.png

Lees meer over ondernemer & privé

Plan uw inkomen

Door het in kaart brengen van uw financiële positie, toekomstwensen, maar ook eventuele risico’s, krijgt u inzicht en kunt u tijdig maatregelen nemen om financiële rust te bereiken.

Ondernemer en pensioen

De wijze waarop u pensioen kunt opbouwen is afhankelijk van uw fiscale status, DGA of zelfstandig ondernemer. In elke situatie zijn hiervoor andere fiscale regels van toepassing.

Echtscheiding

In dit artikel besteden wij aandacht aan vier veel voorkomende valkuilen van de fiscale gevolgen bij een echtscheiding.

Regelgeving 'internationale' scheiding

Gaat u scheiden en heeft u direct na uw huwelijk in het buitenland gewoond of heeft u beiden (ook) een buitenlandse nationaliteit, dan geldt een nieuwe Europese verordening.

Woning na echtscheiding niet tot ‘sint-juttemis’ onverdeeld laten

Kan men na een echtscheiding afspreken dat de woning onverdeeld blijft en kan dit voor onbepaalde tijd gelden? Welke wettelijke termijn is van belang? Wat heeft de rechtbank hierover beslist? Wat is goed om te weten en om te doen?

Belangenbehartiging bij ziekte

Bent u door een ongeval of ziekte tijdelijk of langdurig niet in staat uw bedrijf te runnen? Wie regelt dan uw financiële en zakelijke belangen? Dit kunt u regelen met een levenstestament.

Startersvrijstelling overdrachtsbelasting

Als een woningeigenaar een deel van zijn eigendom overdraagt aan zijn partner, is het mogelijk dat deze de startersvrijstelling voor de overdrachtsbelasting benut. Hierdoor betaalt men eenmalig geen overdrachtsbelasting. Is dit een handige zet, als men geen 35 jaar oud is?