Nooit eerder zijn het belang en de noodzaak van compliance zo duidelijk geworden als in deze tijd. De compliance officer is de interne toezichthouder van een instelling. Deze functionaris is verantwoordelijk voor de integriteitshandhaving binnen de organisatie. De compliance officer ziet erop toe dat de instelling en haar medewerkers de wet- en regelgeving handhaven.
 

Non–compliance heeft vergaande consequenties voor de onderneming en haar bestuurders. Daarnaast kan non-compliance tot ernstige reputatieschade leiden. Financiële ondernemingen zijn zich zeer bewust van het bevorderen van de integriteit in hun organisatie. De hoeveelheid wet- en regelgeving op het gebied van compliance neemt nog steeds toe. Zo zijn er bepalingen op het gebied van witwassen, het gebruik van voorkennis, fraude en de zorgplicht voor klanten.
 

ESJ HELPT BIJ COMPLIANCE VRAAGSTUKKEN

Compliance is dan ook geen taak om er zomaar even bij te doen. Voor veel ondernemingen is het geen haalbare kaart om een medewerker vrij te maken voor het vakgebied van compliance. Dan kan een externe compliance officer uitkomst bieden. Wij informeren u graag over de manier waarop ESJ uw organisatie kan ondersteunen op het gebied van compliance.

Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met John Hoppenbrouwers, registeraccountant en kwaliteitsmanager bij ESJ. 

Meer weten?

 

Already verified you are human.
Moment geduld...